Četiri sportske udruge u Šibenik donose četiri milijuna kuna i šire sportsku obitelj za skoro 200 mladih

Četiri šibenske sportske udruge povukle su ukupno četiri milijuna kuna iz Europskog socijalnog fonda za projekte uključivanja djece i mladih u riziku od socijalne isključenosti te osoba s invaliditetom i djece s teškoćama u razvoju u zajednicu kroz sport.

Na svečanoj dodjeli ugovora za projekte, kojoj je nazočio ministar rada i mirovinskoga sustava Marko Pavić, među 24 udruge iz cijele Hrvatske po milijun kuna dobili su Košarkaški klub Galeb Šibenik, Šibenska košarkaška liga, Omladinski košarkaški klub Dražen Petrović i Malonogometni klub Crnica.

Tim novcem u stopostotnom iznosu, dvije godine financirat će se programi kroz koje će sve četiri udruge omogućiti bavljenje sportom djeci i mladima iz obitelji slabijeg imovinskog stanja.

udruge5

– Novac će nam poslužiti za osiguranje besplatnih termina za rekreaciju i treninge. Svaka od udruga moći će zaposliti trenere koji će raditi s djecom i mladima, a također će nam u trajno vlasništvo ostati i kombi vozila za potrebe prijevoza na treninge i na natjecanja. Već smo bili i na razgovoru u gradskoj upravi, koja nas svesdrno podržava, jer sa četiri milijuna koje donosimo u grad i županiju postajemo ozbiljan partner u popularizaciji sporta – kazao nam je Miro Vlaić iz rukovodstva Košarkaškog kluba Galeb.

U udrugama su već pronašli ljude koje će zaposliti za rad s mladima, a u suradnji s nadležnim službama i roditeljima pozvat će djecu i mlade koji se žele baviti sportom da im se prijave. Planiraju svojim programima sportsku obitelj Šibenika proširiti za skoro 200 mladih sportaša.

– Ovaj projekt, uz sve naše projekte koje već provodimo, omogućit će nam još više brige za djecu slabijeg imovinskog stanja čiji roditelji nemaju novca za svu potrebnu opremu. Kroz dvije godine tim novcem ćemo dodatno uključiti oko 80 djece i pomoći im u socijalizaciji na način da se njihova oprema neće razlikovati od one koju imaju djeca iz bolje stojećih obitelji. Mi u klubu već imamo četiri profesionalca, ali ćemo sada zaposliti još jednu osobu, a kao i do sada za svu našu djecu i njihove roditelje troškovi putovanja i natjecanja i dalje će biti nula kuna – rekao nam je Josip Milaković iz Omladinskog košarkaškog kluba Dražen Petrović.

udruge7

U prošloj rundi natječaja novac su već dobili Konjički klub Kolan i Sport za sve 08 Forca Šibenik, a Ministarstvo je u petak ujutro raspisalo novi natječaj za ukupno 50 milijuna kuna i već oko 15 sati morali su ga zatvoriti jer su stigle prijave 200 udruga.

udruge2 udruge3 udruge4 udruge6

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.