Četvorka iz BK Faust Vrančić slavila na ‘Adria Bike Maratonu’

Sjajan uspjeh ostvarili su članovi Biciklističkog kluba Faust Vrančić iz Šibenika na prošlotjednoj utrci ‘Adria Bike Maraton’ koja je po prvi put vožena u Plitvicama. Naime, u konkurenciji od tristotinjak biciklista ‘Faustovci’ su osvojili ekipno prvo mjesto. Ta timska utrka bio je svojevrsni eksperiment, a o čemu se točno radi, objasnio nam je Antonio Erceg, član pobjedničke četvorke.

– Svaki tim morao je imati četiri člana, ali ne bilo kakva. Naime, jedan je morao imati najmanje 100 kilograma, drugi  imati preko 45 godina, a svaka ekipa morala je imati i jednu žensku natjecateljicu. Vozilo se na tri staze, u duljini od 35, 49 i 69 kilometara, a momčadi su ih sve morale ‘pokriti’. Tako su stokilaši vozili onu najkraću, a naš član, dr. Željko Huljev, sjajno je odradio posao osvojivši drugo mjesto ukupno. Ivica Zenić bio je, pak, četvrti u svojoj veteranskoj kategoriji, onoj preko 45 godina, dok je Maja Ena Ljuba bila, očekivano, prva u ženskoj konkurenciji, ostavivši prvu sljedeću iza sebe za oko 15 minuta.

 SLIJEDI USPON NA ZAVIŽAN

bk faust 3x

– Ja sam na onoj najduljoj stazi osvojio 22. mjesto. Kada se sve to zbrojilo, vremena i ukupna kilometraža, naša ekipa slavila je s čak tri sata prednosti ispred drugoplasirane ekipe – izreferirao nam je Antonio, dodajući kako za pobjedu na Plitvicama dobivaju komplimente sa svih strana.

Inače, članovi BK Faust Vrančić na spomenutoj su utrci po prvi put nastupili u novim narančasto-crnim dresovima, koji po dizajnu podsjećaju na one Šibenkine dresove iz osamdesetih.

– Možda su nam i novi dresovi donijeli sreću – kaže Erceg.

On će s Majom Enom Ljubom u subotu nastupiti na poznatoj utrci ‘Uspon na Zavižan’. Maja je prošle godine upravo na tom natjecanju debitirala u biciklističkim utrkama i odmah osvojila drugo mjesto, a ove godine mogla bi i stepenicu više. Naime, ovih dana Maja je s Antoniom testirala stazu prema Zavižanu, te za nekih 12 minuta bila brža od svog prošlogodišnjeg rezultata.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.