Članovi JK Vala uspješni na regatama

Prognoza se ostvarila za jučerašnji dan i stiglo je najavljeno jugo. Od jutra je puhalo vrlo jako, ali ipak ne previše da se ne bi mogle održavati regate. U sredini dana je malo oslabilo, da bi u poslijepodnevnim satima ponovno pojačalo. Flota u Trogiru je napravila kompletan posao predviđen za nedjelju i tako osigurala regularnost natjecanja. Član JK Vala, Marin Desabota je nastavio pobjednički niz od prethodnog dana i u prvoj regati je ušao 3., a u slijedeće dvije kao pobjednik. Nažalost, 3. mjesto se nije računalo, jer je diskvalificiran taj plov, ali srećom se moglo odbaciti zbog četiri odjedrena plova.

Marko Smolić je jučer napredovao i s 12. mjesta skočio na 10. Međutim, Juraj Radačić je sa subotnjeg 10. mjesta pao na 14. Martin Petković je također išao silaznom putanjom, pa je s 14. pao na 15 mjesto.

-Da ne bi bilo zabune za neupućene čitatelje, s obzirom na uvjete na moru od mlađih natjecatelja se nije mogao ni očekivati bolji plasman. Uvjeti su bili vrlo teški i zahtijevali su od jedriličara vrhunsku pripremljenost i koji kilogram ‘viška’-navode iz JK Val.

Konačni rezultati za lasere su na ovom linku.

I kadetska flota iz optimista je jučer odjedrila tri plova. Između 71 jedriličara i jedriličarke je bila i naša četvorka. Najbolji je bio Roko Copić na 12. mjestu. 14. je završio Hrvoje Svračak, a na 40. mjesto se smjestila trinaestogodišnja Katja Frua. Godinu mlađi, Mihovil Grčić, je završio kao 46.

Za razliku od Trogira, na splitskom Žnjanu je bilo mnogo vjetrovitije. Vrlo jako jugo nije uopće slabilo, nego je čak i jačalo. 15 modelara je jedrilo s najmanjim jedrima.

regata 5

-Za razliku od mnogih regata u sličnim uvjetima jučer je bilo iznimno mnogo štete na jedrilicama. Nažalost, nije sva nastala zbog zamora materijala, nego je zbog teških uvjeta na moru sudački gumenjak ‘pregazio’ jedan od modela i napravio mu veliku štetu. Još nekoliko jedrilica je odustalo tijekom natjecanja, ali Valovac Hrvoje Duvančić je uspio sva jedrenja uspješno privesti kraju bez problema s opremom-navode iz kluba.

Unatoč tome plasirao se tek na 12. mjesto. Iduća regata klase IOM je u Rijeci, za pet tjedana,a ujedno će to biti i Otvoreno prvenstvo Hrvatske.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.