Članovi Plivačkog kluba Šibenik uspješni na prvom hrvatskom Grand Prixu

U Splitu je za vikend, u organizaciji PK Jadran održan prvi plivački hrvatski Grand Prix. Sudjelovalo je 244 plivača i plivačica iz 19 klubova, među njima i oni iz PK Šibenik. U seniorskoj konkurenciji najbolje rezultate ostvarila je Lucija Jurković Periša koja je osvojila dvije zlatne medalje, na 100 metara slobodno i na 100 metara mješovito, a tome je pridodala i broncu na 200 metara slobodno. Seniorsku medalju uzela je i mlada Martina Ševerdija, i to srebrnu na 200 metara prsno. U juniorskoj konkurenciji Matea Galić osvojila je četiri medalje. Na pedeset leđno bila je srebrna, dok je na 100 i 200 leđno, te na 100 metara mješovito doplivala do bronce. Četiri odličja u mlađe juniorskoj kategoriji osvojila je i Marta Leković. Na 50 i 200 metara leđno osvojila je zlata, dok se na 100 leđno i 200 metara prsno okitila broncama. Martina Ševerdija u ovoj je kategoriji upisala ‘hat-trick’, osvojila je tri zlata, na 50, 100 i 200 metara prsno. Vinka Letica okitila se, pak, s tri bronce, na 100 i 200 metara leptir, te na 50 metara slobodno. Berbu medalja u mlađe juniorskoj konkurenciji zaključio je Ivan Rakić koji se na 200 metara leptir okitio broncom.

Kažimo kako je sjajnim nastupom u Splitu Lucija Jurković Periša osvojila prvi bod u ukupnom poretku za Grand Prix Hrvatske. Sljedeće natjecanje u ovoj seriji održat će se 16. i 17. studenog na bazenima Mladosti u Zagrebu. Na njemu će boje Plivačkog kluba Šibenik braniti šest plivačica i četiri plivača, u sve tri kategorije.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.