Članovi tišnjanskog Dupina doveslali do dvije medalje na državnom prvenstvu

Osim članova šibenske Krke, koji su se iz Zagreba vratili sa sedam medalja, zapažen nastup na Hrvatskom veslačkom prvenstvu imali su i veslači i veslačice VK Dupin iz Tisnog. Na zagrebačkom Jarunu nastupili su u pet posada, te su na kraju osvojili dvije medalje, jedno srebro i jednu broncu.

Onu srebrnog sjaja osvojile su Kristina Jelovčić i Marijeta Jelovčić, u kadetskom dvojcu na pariće. Curama je ovo bilo prvo državno prvenstvo pa je njihov uspjeh tim veći. Njihova klupska kolegica Petra Gabre doveslala je, pak, u samcu do trećeg mjesta u kategoriji juniorke B, čime je ponovila prošlogodišnji rezultat.

MISLAV BABIĆ IZBORIO FINALE

Kadet Mislav Babić je u samcu, u konkurenciji 24 ‘skifa’,  izborio finale te na koncu osvojio solidno šest mjesto, Leonora Gal i Mirta Troskot su u kadetskom dvojcu na pariće osvojile deseto mjesto, što bi im trebao biti dobar poticaj za daljnji rad, dok muški kadetski dvojac na pariće u sastavu Frane Gabre i Benjamin Juraga nije prošao kvalifikacije, ali, kako ističu u klubu, njihovo vrijeme tek dolazi.

– U globalu sam zadovoljan rezultatima koji su naši članovi ostvarili na državnom prvenstvu, a s obzirom na brojnost djece u malim mjestima kao što je Tisno, pa je pravo umijeće to malo djece privući u sport. Ono što me veseli jest da imamo obećavajuću skupinu početnika koji će, ubuduće, siguran sam osvajati medalje na velikim natjecanjima. Naš je cilj biti među najboljim klubovima u tim mlađim dobnim kategorijama – kazao nam je glavni trener u VK Dupin Dražen Babić, te pozvao djevojčice i dječake s otoka Murtera i šire, a rođene 2004. godine i starije, da se pridruže treninzima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.