Čudne igre HKS-a: Usred sezone promijenili propozicije i otežali Šibeniku i Jollyju put do ABA lige?

U HKS- su, čini se, zaigrali neku čudnu igru, a koja ide na ruku tzv. ‘velikim’ klubovima, a na ‘štetu’ GKK Šibeniku, Jollyju, Splitu i ostalima. Naime, prema pisanju Dalmatinskog portala, predsjednik HKS-a Stojko Vranković je 27. prosinca potpisao nove, odnosno izmijenjene Propozicije natjecanja državnog prvenstva muške Hrvatske A1 lige za sezonu 2016./2017., u kojima u članku 7.2 stoji:

‘Doigravanjem se dobiva poredak klubova od 1. do 4. mjesta, dobiva prvak RH, drugoplasirani klub, trećeplasirani klub i četvrtoplasirani klub A-1 muške lige, a poredak klubova od 5. do 14. mjesta ostvaruje se temeljem poretka u Ligi (prvi dio natjecanja).’

U ranije donesenim propozicijama, iz 19. rujna 2016. godine, koje je potpisao bivši predsjednik HKS-a Ivan Šuker, stoji, pak, ono što je pisalo svih ovih godina od kad se igra ABA liga, a to je da se za plasman u regionalnu ligu i Fibina natjecanja vrednuje poredak na kraju regularnog dijela, dakle prije doigravanja.

‘Doigravanjem se dobiva prvak RH a sva ostala prava iz Državnog prvenstva ostvaruju se temeljem poretka u Ligi.’, piše u tim, originalnim propizicijama. Prema njima Šibenik, Jolly, Split i ostali imaju veće izglede za dohvatiti neko od prva tri mjesta koja vode u ABA ligu. Ovako, kao da se ide na ruku Ciboni, ali i Zadru, koji ne stoje baš dobro na ljestvici, pa im se novim propozicijama daje nova prilika kroz doigravanje.

Komentar cijelog slučaja pokušali smo dobiti od predsjednika GKK Šibenika Ante Grbca, ali s obzirom da je u Maleziji nismo uspjeli. Međutim, prema informacijama kojima raspolažemo, neki će klubovi zbog ovih ‘igara’ HKS-a zadovoljštinu poražiti na sudu, jer smatraju da u tim nečasnim radnjama ima i elemenata kaznenog djela.

Stari pravilnik

hks-1

Novi pravilnik

hks-2

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.