Da nije bilo Rahimićeve ‘žute minute’, propustio bih ‘narančasto ludilo’

Filip Vukičević vjerojatno će zauvijek pamtiti datum 11. svibnja 2013. Bio je to dan kada je pred punim Baldekinom, u pravoj eksploziji emocija, kao kapetan momčadi GKK Šibenik  podigao pehar namijenjen pobjedniku kvalifikacija za ulazak u A1 ligu. Nije mala stvar biti predvodnik momaka koji su narančaste vratili u elitu, koji su ‘zapalili’ cijeli grad. Nekoliko dana kasnije, kad su se emocije malo slegle, Filip je još uvijek teško pronalazio riječi kojima bi opisao svoje osjećaje.

 ČAST ALI I OBVEZA

– Velika je čast uopće biti dio momčadi koja je uvela klub u prvu ligu, a kamoli biti njezin kapetan. Bila je to ujedno i velika obveza za mene, biti svojevrsni primjer mladim igračima, kojih u našoj momčadi ne nedostaje, ne samo na utakmicama, nego i na treninzima. Nadam se da sam dobro obavio taj posao, da sam bio dobar kapetan – priča Filip.

A malo je nedostajalo da Vukičević uopće ne bude dio tog narančastog ludila. Naime, nakon što je uoči sezone na Baldekin doveden veteran Dženan Rahimić, Filip je bio primoran potražiti novi klub. Praktički sati su ga dijelili od potpisa ugovora za A1 ligaša Dubrovnik kada je iz Šibenik stigao hitan poziv da se vrati. Naime, Rahimić je zbog jednog teškog incidenta na treningu udaljen iz momčadi, pa su Šibenčani iznenada ostali kratki na poziciji centra. Ekspresno rješenje pronašli su u Vukičeviću, ponudili su mu novi ugovor i kao ‘bonus’ kapetansku traku.

– Uh, ne želim ni pomišljati kako bih se osjećao da sam propustio biti dio ovog, mogu slobodno reći, povijesnog uspjeha – kaže Filip.

Da, da se Rahimiću nije dogodila ‘žuta minuta’ Filip bi sada umjesto slavlja zbog ulaska u prvu ligu, tugovao zbog ispadanja Dubrovnika u drugu ligu.

 BILI SMO PUNI SAMOPOUZDANJA

Pitamo ga je li u iti jednom trenutku pomislio kako će im izmaknuti prva liga, recimo nakon onog poraza od Sonik Puntamike u Zadru, kako se pokazalo, jedinog tijekom cijele sezone.

– Iskreno ne. Bili smo puni samopuzdanja, uvjereni kako nas nitko ne može zaustaviti. Što se tiče Puntamike, bili smo mirni, znali smo da ne možemo dva puta izgubiti od njih, napraviti toliko gluposti u jednom susretu. Nakon što lani nismo uspjeli izboriti A1 ligu, i uprava i mi igrači sve smo učinili da nam se to ne ponovi, da ne razočaramo naše vjerne navijače. Gurao nam je neki dišpet, da ne govorim da se ove sezone puno ozbiljnije treniralo. Sve je bilo posloženo kako treba, tako da uspjeh nije mogao izostati – kaže stasiti šibenski centar.

Spomenuo je navijače, Šibenske Funcute, koji su uistinu bili šesti igrač narančastih. Baldekin je nakon dugo godina ponovo nalikovao na dane kada je Šibenka bila netko i nešto u jugo, odnosno cro košarci.

 ŽELIMO OSTAVITI TRAG I U A1 LIGI

– Uz takvu publiku ne možeš izgubiti, jer te gura da ideš preko vlastitih mogućnosti. Savršen je osjećaj igrati u takvoj atmosferi i vjerujem kako su ostali klubovi, uključujući i prvoligaške, bili ljubomorni što imamo takve navijače. Zato im se i ovom prilikom želim zahvaliti na toj podršci – poručio je Filip.

Iako je, naravno, prerano za takve prognoze, ipak ga pitamo postoje li već naznake o Šibenikovim ciljevima u premijernoj prvoligaškoj sezoni.

– Sigurno je da nećemo biti samo prolaznici u A1 ligi, da želimo nešto napraviti, ostaviti nekakav trag u toj prvoj sezoni. Vjerujem kako ćemo, u najgorem slučaju, imati momčad koja će biti u gornjem domu lige – zaključio je u optimističnom tonu kapetan košarkaša Šibenika.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.