Dalmatinove šampionke Karmela Makelja, Nives Radić i Snježana Prgometa idu po nove naslove, ovog puta u low kicku

U ožujku su se u Osijeku okitile naslovom seniorskih državnih prvakinja u K-1, a sada žele to učiniti i u low kicku. One su Snježana Prgomet (kategorija do 48 kg), Karmela Makelja (-56 kg) i Nives Radić (-70 kg), članice KBK-a Dalmatino. Osim što su aktualne prvakinje Hrvatske, sve tri su osvojile i poznati međunarodni turnir Croatia Open, tako da s pravom ponovno jurišaju na tron.

kbk dalmatino 1

Spomenutim rezultati borkinjama šibenskog kluba osigurali su mjesto u hrvatskoj reprezentaciji za Europsko prvenstvo u K-1, koje će se krajem listopada održati u Bratislavi. S obzirom na naša nacionalna vrsta broji šest reprezentativki, ispada da je pola njih iz Dalmatina.

snjezana prgomet 1

 karmela makelja 1

– Nives je prekaljeni borac i od nje se na ovom prvenstvu očekuju samo najveći rezultati, a Karmela je kategorizirana kao vrhunska sportašica Hrvatskog olimpijskog odbora i  izabrana je za najbolju sportašicu grada Šibenika za 2017., te time nije potrebno isticati očekivanja. Snježana tek počinje, ali je već do sada pokazala svoju kvalitetu i rad – ističe trener Dalmatina Damir Lamabaša.

nives radic 1

Usporedno s K-1 prvenstvom, čiji je domaćin Benkovac, održat će se i državno prvenstvo u light contact za starije kadete, a boje Dalmatina na njemu će braniti Ante Kapović u kategoriji preko 69 kg, što će mu biti prvi nastup. Osim Damira Lambaše s natjecateljima Dalmatina na PH će i klupska psihologinja Marija Pekas, te predsjednik kluba Darko Mikulandra.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.