Dobre stvari događaju se Podno tvrđave

Dinara se budi, predsjednik poručuje: ‘U treću ligu želimo ući potpuno spremni, i sportski i infrastrukturno’Foto: NK Dinara
Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Izuzev 1.HNL sve nogometne lige u Hrvatskoj zaključene su za ovu sezonu. Zbog epidemije koronavirusa prekinuta su natjecanja u nižim ligama, pa tako i u onim županijskim. U onoj našoj, Šibenskoj-kninskoj, Dinara je čvrsto držala prvo mjesto, a kako je poredak u trenutku prekida prvenstva proglašen konačnim, klub iz Knina postao je neslužbeni prvak. Što nije nikakvo iznenađenje. U Dinari su se, naime, dolaskom nove uprave na čelu sa Slavkom Krvavicom, stvari pokrenule, ne samo na sportskom nego i na infrastrukturnom i organizacijskom planu.

– Razmišljamo dugoročno, a ne kratkoročno jer želja nam je klub dovesti na jednu ozbiljnu razinu, napraviti od njega pravi nogometni klub, jer kada smo preuzeli klub, u travnju 2018., on je uglavnom funkcionirao kao udruga u kojoj se djeca uče nogometu. Od tada smo učinili puno toga. Pa smo tako na našem stadionu postavili 700 novih sjedalica, što zbači da je trenutni kapacitet tisuću sjedećih mjesta. Postavili smo i nove klupe od pleksiglasa za rezervne igrače, gotov je i projekt za postavljanje reflektora na stadionu, a koji bi trebali zasvijetliti do kraja godine, možda i do početka nove sezone. U suradnji s Gradom izradili smo i projekt za postavljanje umjetne trave na pomoćnom igralištu, te smo uredili dnevni boravak i još dvije prostorije u klubu, u kojima ćemo primati goste, odnosno izložiti naše trofeje, a potpisali smo i ugovor o suradnji sa splitskom Hajdukom – nabrojao je Krvavica neke od stvari koja je u protekle dvije godine učinila njegova uprava, ističući pritom odličnu suradnju s Gradom Kninom.

Jedan od glavnih ciljeva novog vodstva, dodaje, bilo je povećati broj djece u klubu. I u tome su uspjeli, pa trenutno u klubu trenira 140 djece. Kad smo već kod onih najmlađih, kažimo kako su u srijedu počeli s treninzima, jasno, pridržavajući se posebnih mjera. Seniori su, kako smo kazali, odigrali svoje za ovu sezonu.

– Trener Dujo Barić radi odličan posao. Stvorio je sjajnu atmosferu, kemiju u momčadi, koja je pravi spoj mladosti i iskustva. Njegova energija često nadmašuje energiju nas ostalih u klubu – ističe ambiciozni predsjednik Dinare, kojem je tek 29 godina. Ono što sve zanima jest hoćemo li Dinaru ponovno gledati u 3.HNL.

– Kako sada stvari stoje, kvalifikacije za popunu 3.HNL jug neće se igrati. Ono što treba naglasiti jest da moraš zadovoljiti određene uvjete želiš li igrati u trećoj ligi, a jedan od njih je i da klub mora imati juniorsku ekipu. Mi je ove sezone nismo imali, ali svakako nam je želja i cilj aktivirati juniore, s tim da se onda postavlja pitanje gdje bi se oni natjecali, u kojoj ligi. Što se tiče ostalih mlađih kategorija, naši kadeti i stariji pioniri natječu se u Zadarskoj ligi, dok mlađi pioniri igraju u 1. Županijskoj ligi – kaže Krvavica.

Seniori će i sljedeće sezone najvjerojatnije igrati u Županijskoj ligi. Naime, iako je trebala zaživjeti međužupanijska, šibensko-zadarska liga, do spajanja će, po svemu sudeći, trebati još malo pričekati.

– Plan je bio da Dinara i DOŠK igraju u 1. Međužupanijskoj ligi, a ostali klubovi iz naše županije u 2. Međužupanijskoj ligi. Međutim, zbog cijele ove situacije s epidemijom vrlo vjerojatno će se sljedeća sezona odigrati po starom. Na žalost, naša Županijska liga, kakva je sada, malo je kome interesantna i teško je motivirati mlade igrače, trenere, pa bi za početak možda bilo dobro da se sljedeće sezona igra trokružno, s obzirom na mali broj klubova. U svakom slučaju, naša je želja igrati u Međužupanijskoj ligi, te, naravno, u 3.HNL. Ali, tamo želimo doći spremni, i sportski i infrastrukturno i mislim da smo na dobrom putu – zaključio je predsjednik Dinare Slavko Krvavica.


Pratite nas i na društvenim mrežama:
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  
 •  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.