‘DOKTOR NOGOMETA’: Goran Tomić diplomirao i postao trener s UEFA Pro licencom

Goran Tomić poznat je kao trener koji stalno ulaže u sebe. Dokaz tome je i što je, iako još nema ni 40 godina, od nedavno vlasnik UEFA Pro licence, što je najviši stupanja trenerskog obrazovanja.

– Diplomirao sam prije desetak dana, na Nogometnoj akademiji HNS-a, na temu ‘Uloga napadača u sustavu 4-3-3’ i sada sam spreman za nove izazove – kazao nam je Goran.

Sada kad je postao ‘doktor nogometa’, gdje će na ‘praksu’, pitamo ga.

– Ha-ha. Iskreno, trenutno guštam u odmoru, prvom pravom nakon sedam godina, odnosno od 2009. godine kada sam ušao u trenerske vode. Kupam se, uživam se obitelji, a posla će biti – u dobrom će raspoloženju Goran.

Dodaje kako je sve otvoreno što se tiče novog trenerskog angažmana.

– Vidjet ću hoće li to biti neki klub iz 1.HNL ili ću ponovno u Kinu. Nedavno sam odbio ponudu jednog kineskog drugoligaša, jer sam procijenio da to nije to. Vidjet ću, ne žuri mi se – kaže Tomić koji je kratkoročno uskočio na klupu Šibenika, za dvije kvalifikacijske utakmice s Istrom.

nk sibenik goran tomic 230516 2

Ima li šanse da se uskoro dugoročno vrati na Šubićevac?

– Mislim da još nije pravo vrijeme za to, za onaj dugoročni povratak. To je moj klub u kojeg ću se sigurno jadnog dana vratiti, ali sada sam u fazi kad stremim nekim drugim ciljevima – ističe mladi šibenski stručnjak.

Pitamo ga kako mu se sviđa izbor Ivana Katalinića za novog trenera narančastih?

– Doveli su poznato ime, dokazanog trenera s ogromnim iskustvom, što najbolje govori o visokim ambicijama kluba, o želji da se ponovno napadne prva lige. Sigurno ne bi dovodili takvog trenera za neki prosječan rezultat. Međutim, nitko nema čarobni štapić da bez pravih pojačanja napravi rezultat. Nadam se da će Katalinić dobiti igračka pojačanja s kojima će moći loviti prvu ligu – zaključio je Goran Tomić.

(foto: arhiva Šibenskog portala)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.