Dolazak Katalinića početak je suradnje s austrijskom agencijom, Talijani su, čini se, out

Kao što smo ranije izvijestili, Ivan Katalinić novi je trener Šibenika i u ponedjeljak će narančaste povesti u pripreme za novu sezonu. Dovođenje iskusnog 68-godišnjeg stručnjaka, koji je trenirao 20-ak klubova u Hrvatskoj i inozemstvu, može se gledati kao početak suradnje s izvjesnom austrijskom agencijom, a koja je, kako se čini, nakon odustajanja talijanskih investitora, najizgledniji vanjski partner šibenskog drugoligaša.

– Bez njihove pomoći teško da bismo za trenera doveli jedno ovakvo ime i nadam se da je to samo početak suradnje s tom agencijom. Nadam se da ćemo u nadolazećim danima konkretizirati tu suradnju i nakon toga upoznati javnost o svim detaljima. Što se tiče talijanskih investitora, čini mi se da ih je ‘pregazilo vrijeme’, imaju problema dolje s Catanijom, tako da ćemo vidjeti što će biti od svega. Međutim, mi ne možemo više čekati, moramo ići dalje – kazao je Ivo Krečak, član Šibenikove uprave zadužen za sportska pitanja.

nk sibenik trener ivan katalinic 080716 11

Što se tiče Katalinića, istaknuo je da ga ne treba posebno predstavljati.

– Mislim da njegov izbor dovoljno govori o našim ambicijama. Nakon stabilizacije Šibenik se mora boriti za vrh i idemo sada raditi – poručio je Krečak.

Novog trenera dočekala je poprilično prazna svlačionica. Do sada je narančaste redove napustilo 10-12 igrača u odnosu na momčad koja je završila prošlu sezonu, tako da je neminovna obnova igračkog kadra. A upravo tu bi trebala uskočiti spomenuta austrijska agencija.

nk sibenik trener ivan katalinic 080716 1

Katalinić se nada da će na raspolaganju imati momčad s kojom će napasti prvo mjesto.

– S Hajdukom sam bio prvak Prve lige, s Dugopljem Treće lige, a sada želim sa Šibenikom biti prvak Druge lige. Taj sportski motiv jedan je od razloga zašto sam došao ovdje. Ali, neće biti lako. Valja se dobro ekipirati, jer bez kvalitetnih igrača teško možeš ostvariti dobar rezultat – kazao je na današnjem predstavljanju novi trener narančastih, koji je bez angažmana bio 2,5 godine.

– Nisam htio pod svaku cijenu u inozemstvo. Postojale su neke kombinacije za odlazak u arapske zemlje, ali tamo je puno otmica, tako da mi nije bilo ‘o glavu’. U Šibeniku sam blizu kuće, a ne smijemo zaboraviti i da mi je supruga tu, iz Stankovaca – kazao je Katalinić.

nk sibenik trener ivan katalinic 080716 4

Na pitanje kako će Šibenik igrati pod njegovim vodstvom, kazao je:

– Kako ćemo igrati ovisit će prije svega o kadru. Poznato je da preferiram napadački nogomet i zato je primarno dovođenje kvalitenih napadača, da budemo jaki prema naprijed – poručio je Katalinić, u čijem će stručnom stožeru biti domaće snage, Ivo Šupe i Ivica Matas.

Kad smo kod dovođenja novih igrača, pitali smo Krečka je li još uvijek aktualna suradnja s Rijekom.

– Otvoreni smo za suradnju sa svima, pa tako i s Rijekom, s kojom i dalje imamo korektne odnose. Međutim, klub je sada stabilan i vrijeme je da se počnemo osamostaljivati – zaključio je Ivo Krečak.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.