Dres američkog košarkaša Stepha Currya na putu, do kraja mjeseca stiže u Draženov muzej

Čini se kako je Muzejsko – memorijalni centar Dražen Petrović posvećen šibenskom košarkaškom Mozartu u Zagrebu nezaobilazna stanica Europljana na brojnim putovanjima i neizostavni dio priče o radosti loptanja pod obručima.

Zagrebački muzej posvećen legendi s parketa, Draženu Petroviću izvijestio je o zanimljivim posjetima koje se u imali zadnjih dana te je svojim posjetiteljima skrenuo pozornost na Šibenik, Draženov rodni grad.

– U subotu su muzej posjetila dva momka iz Verone kojima je to bila prva stanica na preko 12 000 kilometara dugom putovanju u Mongoliju. Ne bi to bilo toliko čudno da dečki na put nisu krenuli u staroj Fiat Pandi koja je nadograđena za potrebe njihovog putovanja (čak i košem koji se može montirati za zadnji dio auta) – pišu iz Muzeja na svojoj Facebook stranici.

muzej_drazen petrovic

Tog istog dana Muzej su posjetili poznati grčki košarkaši, odnosno novinari. Riječ je o Vassilisu Skountisu, novinaru koji je napravio posljednji intervju s Draženom, samo dva dana prije tragične nesreće u kojoj je život izgubio šibenski košarkaš te Panagiotisu Giannakisu, osvajaču brojnih svjetskih i europskih prvenstava bilo kao košarkaš bilo kao trener.

– Oni su u muzej došli sa snimateljskom ekipom u svrhu izrade dokumentarnog filma koji se bavi nadolazećim prvenstvom Europe u košarci koje počinje 5. rujna – poručuju iz Muzeja, dodajući da su Grčka i Hrvatska zajedno u skupini te da igraju 6. rujna.

Dres Stepha Curryja za kojim još uvijek nije splasnulo zanimanje je na putu u Muzej i trebao bi stići krajem mjeseca – napominju, te nastavljaju:

steph cury_drazen petrovic_dres

– U Gradskoj knjižnici ‘Juraj Šižgorić’ u Šibeniku predstavljen je strip ‘Dječak”, pa će sada i Šibenčani konačno imati priliku posuditi i pročitati strip, ali i knjigu Godine Zmaja, koji se od sad nalaze u njihovoj bogatoj zbirci.

Iskoristimo ovu prigodu i da pozovemo sve koji se odmaraju u Šibeniku i okolici da, uz prethodnu najavu, posjete spomen sobu Dražena Petrovića koja se nalazi u njegovom rodnom stanu na adresi Petra Preradovića 3 – završavaju

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.