Drugoligaš sa Šubićevca dobit će iz županijske blagajne 13 puta više sredstava od prvoligaša s Baldekina

Osim iz gradskog, sportski klubovi sredstva dobivaju i iz županijskog proračuna. Ona su skromnija, ali svaka kuna dobro dođe sportašima. Pa je tako Grad Šibenik za sport u 2018. godini namijenio 4.8 milijuna kuna, dok je Šibensko-kninska županija osigurala 1.775.000 kuna. I ona je najizadašnija prema nogometu, odnosno prema klubu sa Šubićevca koji će od 1.1 milijuna kuna namijenjenih klubovima, dobiti nešto manje od pola tog iznosa, točnije 460 tisuća kuna. Usporedbe radi, prvoligaš GKK Šibenik iz županijske će blagajne dobiti 13 puta manje novaca – 35 tisuća kuna. Gledajući i saveze nogomet je puno bolje prošao. Naime, županijski Nogometni savez dobit će 90 tisuća, a Košarkaški savez Šibensko-kninske županije 20 tisuća kuna.

Što se tiče ostalih klubova koji su pri vrhu liste, Vaterpolski klub Solaris i OKK Dražen Petrović mogu računati na 60 tisuća kuna iz županijske blagajne, Nogometni klub Zagora na 47 tisuća kuna, Veslački klub Krka na 45 tisuća kuna, dok je Ženskom košarkaškom klubu Šibenik namijenjeno 30 tisuća kuna.

Evo kompletne raspodjele županijskih sredstava po klubovima

tbl 1

tbl 2

tbl 3

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.