Ekipa ŠI Basketa mini pripreme za novu sezonu ŠRKL-a odradila u BiH, s ljudima iz Bosne prisjetili se kontrovezne utakmice na Baldekinu

Za manje od dva tjedna starta druga sezona Šibenske rekreativne košarkaške lige. Do sada je rostere prijavilo osam ekipa, među njima i Ši Basket, kako se po novom zove lanjska momčad Šibaj TV-a. Potonji su, čini se, vrlo ozbiljno shvatili predstojeće natjecanje, u kojem su lani gotovo do pred sam kraj bili u igri za play off. O njihovoj ambicioznosti govori i odlazak na mini pripreme u Sarajevu. Osim obaveznih treninga vrijeme su provodili i u obilasku olimpijskog grada, tamošnjih sportskih ‘toponima’. Između ostalog odsjeli su u hotelu izgrađenom za Olimpijadu 1984. godine, a posjetili su i slavnu dvoranu Skenderiju. Tamo su pogledali utakmicu KK Bosne koja je izašla s kompletnom novom momčadi u odnosu na prošlu sezonu, redom mladim igračima, među kojima je i mladi Šibenčanin Paolo Antonio Urukalo, kojem je to bila premijerna utakmica u novom klubu.

si basket 1

Na klupi sarajevskog kluba sjedio je, pak, nekadašnji trener Šibenke Denis Bajramović. Dolazak šibenskih košarkaških rekreativaca u Sarajevo poklopio se s obilježavanjem okrugle, 35. godišnjice legendarnog dvoboja Šibenka – Bosna. Pa su se tako sa srdačnim domaćinima prisjetili kontroveznog susreta na Baldekinu. Bilo je to, pričaju nam članovi šibenske delegacije, dosta dobronamjernog prepucavanja i podbadanja, ali sve u ‘sportskim granicama’.

Što se tiče radnog dijela, ekipa iz ŠI Basketa trening je odradila i na Igmanu, na olimpijskoj skijaškoj skakaonici. Neki od njih odradili su ‘ubitačnu turu’ na na stepenicama koje su za pripreme uoči Svjetskog prvenstva 1987. godine u Bormiju koristili i reprezentativci slavne košarkaške selekcije Jugoslavije. Ta je reprezentacija, kao što je poznato, u Bormiju otišla do svjetskog juniorskog zlata, pa, tko zna, možda se i ekipa iz ŠI Basketa popne na tron u ŠRKL-u.

si basket 2

Momci su mini pripreme završili obilaskom Mostara, gdje su ‘naletjeli’ na Luku Pandurića, lanjskog člana GKK Šibenika, koji je ovog ljeta prešao u redove Zrinjskog.

– Šibenik je u svojoj duši i dalje košarkaški grad, dom velikog Dražena, čije ime i dalje u Bosni izaziva respekt i naklon. –

Tim je riječima jedan od članova ŠI Basketa sažeo dojmove s BiH priprema.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.