EKIPNO PRVENSTVO HRVATSKE: Plivačicama Šibenika osnovni cilj ostanak u elitnom društvu

Rijeka će ovog vikenda biti domaćin Ekipnog prvenstva Hrvatske u A i B diviziji, a put Kvarnera će i članice Plivačkog kluba Šibenik. Naime, šibenske ‘sirene’ nalaze se u  elitnoj, A skupini hrvatskog ženskog plivanja i u Rijeku odlaze s osnovnim ciljem da tamo i ostanu, ali daleko od toga da nisu sposobnije i za nešto više.

– Po meni četiri ekipe borit će se za vrh, Primorje, Dubrava,  ZPK i Mladost, dok će se preostale četiri ekipe, dakle mi, Jug, Grdelin i Jadran boriti za ostanak u prvoj jakosnoj grupi – kaže ‘glavni i odgovorni’ u PK Šibenik Marijan Tepić.

U toj borbi klub iz Crnice imat će jedan veliki adut, Luciju Jurković – Perišu, ponajbolju hrvatsku plivačicu koja, kako smo jučer objavili, sljedeće godine odlazi na studij na  Sveučilište Ohio u SAD-u.

– Dugo smo se pripremale za Ekipno prvenstvo i nadam se da će nam se taj trud isplatiti. Teško je prognozirati kako će se situacija na kraju rasplesti, ali nadam se i vjerujem da smo sposobne osigurati da se i dalje natječemo u najjačoj jakosnoj skupini. Ono što je sigurno jest da ćemo dati sve od sebe – kazala nam je Lucija.

Šibenik će na Ekipnom prvenstvu nastupiti u sljedećem sastavu: Lucija Jurković – Periša, Martina Ševerdija, Marta Leković, Bruna Lokas,  Marija Kardum, Dorotea Milić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.