Fantastičan uspjeh Kninjanke: Petra Batić europska juniorska klupska viceprvakinja u taekwondou

Taekwondo klub DIV Knin na fantastičan je način zaključio nastup na Europskom klupskom prvenstvu u Solunu. Naime, zadnjeg dana super jakog turnira iz G1 serije, koji je okupio skoro dvije tisuće natjecatelja iz cijelog svijeta, Petra Batić okitila se naslovom europske klupske viceprvakinje u juniorskoj kategoriji do 68 kilograma.

tkd div 2

Na putu do srebra redom su padale suparnice iz Grčke (4:3), Bugarske (4:1) i Španjolske (3:2). Tek ju je u finalu zaustavila druga Španjolka, to na zlatni bod, točnije presudila je opemena koju je Petra dobila u prvoj rundi.  

 – Zadovoljni smo jer je Petra imala sjajnu sezonu i vrhunske rezultate u 2018. godini.  Postala je kadetska vicepravkinja Europe i državna kadetska prvakinja, a sada se, u svojoj prvoj juniorskoj godini, domogla srebra na ovom jakom prestižnom europskom klupskom prvenstvu G1 statusa – kazao je Dragun Pinjuh, trener kninskog kluba.

tkd div 3

Kao što smo ranije izvijestili, Mateo Pratljačić u Solunu se okitio juniorskom broncom, dok je Josip Teskera zauzeo peto mjesto u seniorskoj konkurenciji.

tkd div 4

Dakle, nakon ovog turnira troje se ‘Divovaca’  do sada kvalifciralo na europska prvenstva, Kristina Jakovljević na kadetsko preko President kupa u Turskoj, te sada preko Soluna juniori Mateo Pratljačića i Petra Batić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.