Fantastična Kninjanka Matea Jelić brončana na taekwondo Grand Prixu u Londonu!

Kninjanka Matea Jelić ostvarila je još jedan veliki rezultat. Aktualna članica splitskog Marjana osvojila je brončanu medalju na trećem i posljednjem taekwondo Grand Prixu sezone koji se održava u Londonu.

Nekadašnja juniorska svjetska prvakinja u olimpijskoj je kategoriji do 67 kilograma, u kojoj su nastupile 32 najbolje cure na svijetu, upisala dvije pobjede, protiv Kineskinje Yunfei Guo 16:9, te protiv Ruskinje Poline Khan 8:1. Zaustavljena je tek u polufinalu, u kojem ju je s tijesnih 6:7 svladala aktualna svjetska prvakinja i brončane s olimpijskih igara Ruth Gbagbi. Reprezentativka Obale bjelokosti zaustavila je Mateu i na prvom grand prixu u Moskvi te tada otišla do zlata. Ovom broncom Matea je osvojila i nagradni ček od tisuću dolara, ali i 14,4 bodova na olimpijskim rang listama.

mate jelic 3

Podsjetimo, u taekwondou se grand prix boduje kao G4 turnir i nosi isti broj bodova poput europskog prvenstva, a plasman na grand prix može ostvariti samo 32 najboljih na olimpijskim rang listama u svijetu. Nakon što su ove godine održana tri grand prixa preostao je još finalni grand prix turnir na kojem će pozivnice dobiti 16 najboljih.

(foto: facebook/Privatni album)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.