‘Faustovci’ Maja Ena Ljuba i Marko Fržop ukupni pobjednici XC Zimske lige Dalmacije, ‘Orlov krug’ prvi ekipno

Nakon što je proteklog vikenda odvožena posljednja utrka, saznali smo ukupne pobjednike XC Zimske lige Dalmacije. Dominirali su biciklisti i biciklistice dvaju lokalnih klubova, šibenskog BK Faust Vrančić i vodičkog BBK Orlov krug.

U ženskoj kategoriji na najviše postolje popela se ‘Faustovka’ Maja Ena Ljuba, dok je drugo mjesto u ukupnom poretku zauzela Tanja Barišić, članica vodičkih ‘Orlova’.

maja ena ljuba

Njezin kolega Josip Toljan slavio je u juniorskoj kategoriji, i to zahvaljujući pobjedi u zadnjem kolu.

josip toljan

U kategoriji 20-30 srebro je osvojio Carlo Petković iz BBK Orlov krug, dok je u kategoriji 30-40 dominirao Marko Fržop iz BK Faust Vrančić. U ovoj potonjoj konkurenciji srebro je uzeo član vodičkog kluba Dženis Čanjevac, a broncu ‘Faustovac’ Marin Pejdo.

marko frzop

carlo petkovic

I u kategoriji 40+ bilo je važno prezivati se Fržop. Naime, pobjedu je donio Joško Fržop, član Orlovog kruga.

josko frzop

Spomenuta dva kluba bila su najbolja i u ekipnom poretku, najviše bodova skupio je BBK Orlov krug, dok je drugo mjesto zauzeo BK Faust Vrančić.

Kažimo kako je ove sezone na utrkama XCZLD-a u prosjeku nastupalo 140 natjecatelja, a ukupno je kroz nju prošlo 547 biciklista i biciklistica iz pet zemalja.

(foto: Milan Balaban)  

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.