Fešta od jedrenja u šibenskoj luci

Pucnjem iz topa Gradske straže, u subotu 7. prosinca, točno u 11 sati, šibenski gradonačelnik Željko Burić označit će start 14. Šibenske regate krstaša, glavnog događaja trodnevne jedriličarske manifestacije, koja iz godine u godinu privlači sve veći broj, kako jedriličara, tako i gledatelja.

– Posebnost naše regate jest što se regatno polje nalazi u akvatoriju šibenske luke, što znači da je gledatelji mogu  pratiti s rive, s neke od tvrđava, ili pak s prozora svojih kuća. Bit će to prava fešta od jedrenja jer smo se i ove godine potrudili organizirati brojne popratne događaje – kazao je Marin Paić, predsjednik JK Val, organizatora regate, dodajući kako su i ove godine u organizaciji uvelike pomogli Grad Šibenik, lokalna Turistička zajednica, te brojni sponzori, na čelu s generalnim sponzorom Jadranskom bankom.

regata krstasa 1

Sve će početi u petak, 6. prosinca, kada će se održati Monotip klupsko prvenstvo JK Val. Istog dana, u 18 sati, povodom blagdana Sv. Nikole, u istoimenoj crkvi bit će održana Sveta misa, nakon čega će crkvi biti predana zavjetna maketa jedrilice. U subotu je, kako smo kazali, na rasporedu 14. Regata krstaša, na kojoj će, prema riječima Denisa Marinova, predsjednika regatnog odbora, nastupiti oko 40 posada, među njima i jedna iz Švedske. Istovremeno će na rivi gledatelji moći uživati u raznovrsnom programu i ukusnoj zakuski u organizaciji sekcije ugostitelja Udruženja obrtnika grada Šibenika. Između ostalog bit će održana manifestacija ’21. Božićne čarolije’ u sklopu koje će rivom prošetati i povorka Djeda Mraza, a u 16 sati, u caffe baru ‘Azimut’, osim nagrada najuspješnijim jedriličarima, bit će dodijeljena i nagrada ‘Valovi Šibenika’, za najpožrtvovanije spašavanje i traganje na moru. Zadnjeg dana, u nedjelju, na rasporedu je ‘Kup Jadranske banke’, monotip, triple race regata, nakon koje čemo dobiti ukupnog pobjednika šibenske regate. Kažimo kako je ove godine uspostavljena i suradnja sa Gradskim vrtićima, na način da će djeca tematskim radovima ukrasiti izloge u kalelargi.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.