FOTO Arijan nije mogao sakriti suze: ‘Sretan sam iako mi ove dvije godine nitko ne može vratiti’

03.04.2017., hotel Hilton, Zagreb - Konferencija za medije nogometasa Arijana Ademija nakon sto mu je smanjena kazna na dvije godine zbog dopinga. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL

Iza šibenskog nogometaša Arijana Ademija najteže je razdoblje u životu. Birokrati su mu, potezom olovke, zabranili igrati nogomet, a to je kao da su mu zabranili disati. Jer nogomet je bio i ostao njegov život, još od kada je pod nogama osjetio travnjak na Šubićevcu. Sada se, prvi put nakon kazne i nakon što ju je CAS prepolovio s četiri na dvije godine, Ademi obratio javnosti. Učinio je to u zagrebačkom hotelu Hilton. Suze nije mogao sakriti.

– Zahvaljujem svima koji su vjerovali u moju nevinost, znam što sam prošao u 18 mjeseci, bio je to najteži period u mom životu. Kad mi je javljeno da sam pao na doping testu, bio sam šokiran i zato sam odmah tražio B analizu. Uslijedila je teška kalvarija, dobio sam četiri godine, nisam znao kako ću bez nogometa, to je moj život. Ali i to je palo u drugi plan, samo sam htio dokazati nevinost – kazao je na početku svog obraćanja emotivni Ademi i nastavio:

– Sada kad je sve završilo i kada mi je kazna smanjena na dvije godine i dalje se ne osjećam kao pobjednik. Mislim da je kazna trebala biti ukinuta. Ipak, jedna rečenica u obrazloženju CAS-a čini me sretnim i vraća mi nadu, ona u kojoj su napisali da Ademi nije varalica, da sam nevin! Ali, ponavljam, ove dvije godine nitko mi ne može vratiti. –

Sve ovo što je prošao, dodao je, ojačalo ga je.

– Vratit ću se bolji i jači, psihički ću biti strašno jak, uvjeravam da ću biti bolji nego što sam bio – poručio je Arijan Ademi, koji će prvoj momčadi Dinama biti priključen 7. kolovoza, a zaigrati bi trebao 7. listopada.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.