FOTO Bašar Egemen postao ‘pravi’ predsjednik GKK Šibenika, u upravi neka nova imena, Fika i dalje sportski direktor

GKK Šibenik napokon je dobio ‘pravog’ predsjednika. Kažemo ‘pravog’ jer proteklih godinu dana imali smo vršitelja dužnosti na čelnom mjestu jednog od šibenskih sportskih brendova. Iznenađenja nije bilo. Naime, ispred imena i prezimena Bašara Egemena izbrisano je spomenuto ‘v.d.’ nakon što je dobio jednoglasnu podršku skupštinara na Skupštini kluba. Na njoj je nazočio 21 od 32 člana, tako da je kvorum bio ispunjen. Izabrani su i članovi upravnog odbora u kojem će sjediti Vladimir Kravar (potpredsjednik), Joško Šupe, Cem Ecevit, Damir Grandeš, Denis Vlahov i Marko Sandrić. Što se tiče funkcije sportskog direktora nju će i dalje obavljati Filip Vukičević.

gkk fika

Prije izbora vodstva kluba usvojena su sportska izvješća (jednoglasno) te financijsko (suzdržan je bio tek Gustav Červar). Ovo potonje predstavio je Vladimir Kravar istaknuvši kako je protekle godine klub završio u minusu od 200 tisuća kuna, što je značajni napredak u odnosu na lanjski minus, pa je zaključeno kako je u financijskom smislu godina bila uspješna, baš kao i u sportskom. Inače, najveći dio sredstva i prošle godine osigurala je Dogus Grupa, dva milijuna kuna, Grad Šibenik dodao je 800 tisuća, a NP Krka pola mijuna kuna. Što se tiče budžeta za novu sezonu, moglo se čuti kako će on iznositi oko 2,5 milijuna kuna.

Što se tiče ciljeva, oni su isti kao i proteklih sezona, dakle naglasak je na razvoju mladih igrača, uz što bolji plasman u domaćem prvenstvu. Iako su se neki skupštinari zalagali za igranje ABA 2 lige, ističući kako se jedino tako može spriječiti odlazak mladih igrača, po reakcijama nove-stare uprave dalo se naslutiti da od toga, barem u predstojećoj sezoni, neće biti ništa. Razlog – nema se novaca.

Izdvajamo i kako je usvojen prijedlog da članovi kluba plaćaju godišnju članarinu od 300 kuna, a zauzvrat će imati pravo na godišnje ulaznice.

– Na taj simboličan način pomaže se klubu – moglo se čuti.

gkk skupstina 2

Inače, na samom početku Skupštine Bašar Egemen izazio je žaljenje zbog vulgarnih grafita upućenih Josipu Klisoviću, koji je bio najavio kandidaturu za predsjednika, da bi je onda, nakon što je Egemen izrazio želju biti predsjednikom, povukao.

– To je ružno i neprihvatljivo prema čovjeku koji je puno dao i još uvijek daje za klub. Znam ga šest godina i to nije zaslužio – kazao je novi predsjednik GKK Šibenika, dodajući kako će Klisović biti njegov savjetnik.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.