FOTO: Ćakula s talentiranom vodičkom jedriličarkom Eleonore Borgin

Šetajući šibenskom rivom velika je vjerojatnost da ćete u zaljevu vidjeti bijela jedra ‘Valovaca’. Floti kluba iz Doca nedavno se priključila i Eleonore Borgin, talentirana jedriličarka iz Vodica.

Eleonore inače nastupa za vodički JK Tijat ali kako je nedavno prešla u klasu Laser, počela je trenirati s kolegama i kolegicama iz Vala, koji ima bolje uvjete za tu kategoriju.

U klasi Optimist 13-godišnja je Vodičanka ostvarivala zapažene rezultate i nema razloga ne vjerovati da će jednao uspješna biti i među laserašima.

A sve je počelo kad je imala nekih devet godina.

– Počela sam trenirati prije četiri godine, i to na nagovor oca, koji je mislio da je to pravi sport za mene, da će mi biti lijepo na moru – priča nam pomalo sramežljivo Eleonore.

jk val eleonore borgin 190716 3

Jedrenje joj, međutim, nije ‘leglo’ na prvu.

– U početku mi je bilo malo dosadno, ali nisam htjela odustati. I dobro je da nisam, jer kad su treninzi postali intenzivniji, kad smo počeli sve više izlaziti na more i kad smo počeli odlaziti na regate, ljubav prema jedrenju se rasplamsala i sada uistinu uživam – priča mlada Vodičanka.

Skromna kakva jest, nije htjela previše pričati o svojim dosadašnjim rezultatima. Ali hoćemo mi.

jk val eleonore borgin 190716 4

Prvo mjesto među djevojčicama na regati sv. Josipa 2016. u Dugom ratu, treće mjesto među djevojčicama na Kupu Primoštena 2015., treće mjesto na MDF regati 2015., treće mjesto na Kairos kupu 2015. u Trogiru, samo se neki od rezultata koje je ostvarila Eleonore u klasi Optimist. U Laseru još nije odradila niti jedno natjecanje, ali hoće vrlo brzo, i ne sumnjamo da će biti dobra. Kada smo je pitali o sportskim ciljevima, samo je kratko kazala:

– Htjela bih jednog dana ući u hrvatsku reprezentaciju. Ali, koji sportaš to ne želi? –

Želimo joj dobar vjetar.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.