FOTO: Članovi PK More iskazali se na GP mitingu u Rijeci

Proteklog vikenda, na bazenima Kantride u Rijeci, održan je šesti  Međunarodni plivački miting ‘Victoria – Primorje’, treći iz serije HPS Grand Prix. Nastupilo je 500 plivačica i plivača iz 49 plivačkih klubova Bosne i Hercegovine, Slovenije, Srbije, Italije, Njemačke i Hrvatske, a među velikim plivačkim imenima, osvajačima medalja na europskim i svjetskim prvenstvima, Univerzijadama i Mediteranskim igrama, nastupili su i članovi PK More iz Šibenika, i to Antonia Gulin u seniorskoj konkurenciji, Martina Skelin, Alen i Toni Živković te Petar Krešimir Marasović u juniorskoj te Frane Rajčić u mlađe juniorskoj konkurenciji.

more ri2

U jakoj inozemnoj konkurenciji članovi šibenskog kluba izborili su 11 finala i osvojili četiri odličja – jedno zlato, dva srebra te jednu broncu.

more ri3

Antonia Gulin ostvarila je svoj najbolji rezultat, osmo mjesto u A finalu na 50 leptir. Martina Skelin u finalnoj A utrci na 400 slobodno okitila se srebrom u juniorskoj kategoriji, osvojivši ujedno šesto mjesto u ukupnom poretku. Frane Rajčić nastupio je u finalu C i zauzeo ukupno deseto mjesto u kategoriji mlađih juniora na 50 slobodno, dok je  Alen Živković  najbolji nastup imao u finalu B, u trci 400 slobodno, u kojoj je zauzeo sedmo mjesto među juniorima. Toni Živković bio je tri puta sedmi u juniorskoj konkurenciji, na 50, 100 i 200  slobodno, plivajući u tri finalne B utrke. I šlag na kraju.  Petar Krešimir Marasović opet je bio izvrstan, osvojivši novi komplet medalja. Nastupio je u tri finala A, te u juniorskoj konkurenciji osvojio zlatnu medalju na 200 slobodno, srebro na 200 leđno (zauzevši šesto mjesto među seniorima) te broncu na 100 leđno (peti među seniorima).

more ri4

more ri5

– S obzirom da je ovo bio prvi nastup u sezoni, u velikom, pedestmetarskom bazenu, više smo nego zadovoljni. Svi plivači pokazali su da su vrijedno radili i da se ozbiljno pripremaju za vrhunac zimskog dijela – državno prvenstvo u Splitu,  koje će se održati krajem ožujka – istaknuli su iz PK More.

 

 

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.