FOTO: Članovi PK Šibenik na GP mitingu u Rijeci nagovijestili još jednu dobru sezonu

Na Viktoria Gran Prix mitingu, održanom proteklog vikenda u Rijeci, u konkurenciji 500 plivača i plivačica iz 39 klubova iz Hrbatske, Slovenije, Italije, Bosne i Hercegovine i Mađarske, nastupilo je i deset članova Plivačkog kluba Šibenika. Za Luciju Jurković Periša i Petru Belamarić bio je to prvi nastup u seniorskoj konkurenciji, Matea Galić i Laura Leković nastupile su u juniorskoj, dok su Ivan Rakić, Stipe Bumber, Vinka Letica, Isabella Belamarić, Marta Leković i Martina Ševerdija plivali u konkurenciji mlađih juniora.
Najveći uspjeh ostvarila je Martina Ševerdija osvajanjem zlata na 50 prsno, a tome je pridodala i četvrto mjesto na 100 prsno, te peto na dvostruko duljoj dionici. Kod plivača najbolji je bio Stipe Bumber koji se okitio srebrnom medaljom na 100 leptir, a solidan je bio i na 50 leptir osvojivši peto mjesto.

pk sib obr2

Četiri finala Lucije Jurković Periše (peto mjesto na 100 slobodno, šesto na 200 prsno, sedmo na 200 slobodno i deveto na 200 mješovito) realan je rezultat u jakoj europskoj konkurenciji, uz napomenu da je Šibenčanka bila najbolja hrvatska plivačica u spomenutim disciplinama.
Matea Galić plasirala se u tri juniorska finala, na 50, 100 i 200 leđno, a najbolje je otplivala najkraću dionicu osvojivši četvrto mjesto, u vremenu 32,21. U tri mlađa juniorska finala (50, 100 i 400 slobodno) nastupila je i Vinka Letica, a valja izdvojiti i odlične nastupe Marte Leković u finalima na 50 leđno (četvrto mjesto), te na 100 i 200 leđno (peto mjesto), kao i četvrto mjesto Ivana Rakića u finalu 200 leptir.

pk sib obr3

– Dvije medalje i petnaestak finala u prvim, kontrolnim utrkama na velikom bazenu za predstojeća zimska prvenstva, na najajačem GP mitingu, relativno je dobro ostvarenje. Svi plivači u svojim su tehničkim disciplinama ostvarili dobra vremena za ovaj period, što ih stavlja u poziciju da se na predstojećim regionalnim prvenstvima mogu boriti za medalje – komentirao je trener PK Šibenik nastup svojih plivača na riječkom mitingu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.