FOTO: Članovi PK Šibenik osvojili sedam medalja na GP mitingu ‘Medo’

Na nedavno održanom četvrtom po redu mitinga iz serije Mini Grand Prix natjecanja, onom zagrebačkom koji se održava pod nazivom ‘Medo’, u konkurenciji 355 natjecatelja iz 24 kluba hrvatska kluba, nastupilo je i šest članova PK Šibenik koji su osvojili ukupno sedam medalja – dvije zlatne i pet srebrnih. Najuspeješniji je bio Jerko Ćaleta koji se okitio sa dva zlata, na 100 leptir i 800 slobodno, a tome je pridodao i dva srebra, na 200 leđno i 200 mješovito. To mu je u plasmanu za Grand Prix donijelo novih 16 bodova, pa trenutno drži drugo mjesto u poretku za ukupni plasman.
Od mlađi plivača Niko Perica osvojio je dvije srebrne medalje, na 100 i 200 prsno, a na 200 prsno srebrnu kolajnu osvojila je i Dorotea Milić.

Pk Šibenik zlatni dupin 1

Pk Šibenik zlatni dupin

– Odrađen je i posljednji GP miting u malim bazenima za kadete i mlađe kadete, tako da se već sad možemo nadati dobrim polaznim pozicijama za Jerka Ćaletu. Na zimskim prvenstvima Hrvatske u kategoriji kadeta, koja će se održati krajem ožujka u Spliti, Jerko ima prve tri pozicije u disciplinama leptir, leđno, slobodno i mješovito. Kod plivačica Marija Kardum je već do sad isplivala limite za  pravo nastupa na državnim prvenstvima u leđnim i mješovitim disciplinama, a očekujemo da će to ostvarit i u slobodnim, prsnim i leptir disciplinama. Marija će se sa ovakvim rezultatima priključiti starijoj ekipi plivača u nastupima na regionalnim i državnim prvenstvima tijekom veljače i ožujka – izvijestila nas je trenerica PK Šibenik Danira Tepić.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.