FOTO: Crnica angažirala Tina Jelovčića za novi pohod na prvu ligu

Robertino Jelovčić novi je trener Malonogometnog kluba Crnica. Na tom je mjestu naslijedio Željka Silova koji je podnio ostavku, preuzevši na sebe odgovornost za neulazak u prvu ligu.

– Neuspjeh u kvalifikacijama za ulazak u 1.HMNL oduzeo je mnogo energije ljudima koji vode klub i jedina ispravna odluka  bila je uzeti poduži odmor od klupskih obveza i dobro razmisliti na koji način još jače krenuti u budućnost,  prionuti jedinom cilju za sljedeću sezonu, a to je obrana naslova prvaka i ulazak u 1. HMNL. Prva odluka bila je riješiti pitanje trenera. Želja Crnice bila je da to bude kvalitetan i autoritativan stručnjak s karizmom kojeg će igrači poštivati i slijediti njegovu viziju. Gledajući postavljene kriterije izbor je bio jako uzak, a na koncu nakon kratkih pregovora odluka je donesena i za novog trenera izabran je šibenski stručnjak Robertino Jelovčić – objasnili su u šibenskom drugoligašu svoju odluku.

Ljubiteljima malog baluna CV 50-godišnjeg Jelovčića dobro je poznat. Riječ je o jednom od najboljih hrvatskih igrača malog nogometa svih vremena, koji je nakon igračke imao i zapaženu trenersku karijeru. Tako je momčad Kijevo Knina uveo u najviši rang, da bi ga prije tri sezone doveo do finala Prvenstva Hrvatske.

– Angažmanom Robertina Jelovčića Crnica želi nastaviti svoju razinu dobrih rezultata i kontinuirano biti uspješan klub. Kriteriji su poznati i nameću se sami po sebi, a to je isključivo prvo mjesto i ulazak u prvu ligu. Jelovčić će imati sve uvjete da to ostvari u vidu organizacije kluba, logistike i dobre momčadi – kažu u klubu.

robertino jelovcic 2

Okosnica prošlogodišnje momčadi ostaje na okupu, što bi trebao biti najjači adut u novom pohodu na prvu ligu. Dvojici, trojici igrača klub će se zahvaliti na suradnji. Među onima koje nećemo više gledati u dresu Crnice je i Dino Belakušić. Legendarni kapetan odlučio je u 35. godini okončati uspješnu igračku karijeru, ali će i dalje ostati u klubu u nekoj drugoj ulozi. Dobra je vijest da je izglađen nesporazum s Antom  Mijatom s kraja prošle sezone, a na čemu je inzistirao novi trener. Što se tiče pojačanja, klub je u pregovorima s dvojicom igrača koji bi momčadi trebali dati dimenziju više i učiniti klub još boljim, a njihova imena bit će poznata uskoro.

Inače, početak priprema za novu sezonu planiran je za 30. rujna, tijekom kojih će Crnica po tradiciji nastupiti na turniru u Jezerima i na Murteru, a u planu je odigravanje još nekoliko jakih pripremnih utakmica.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.