Crno na bijelo

FOTO Dinara i Hajduk na kninskoj tvrđavi potpisali ugovor o poslovno-sportskoj suradnjiFoto: ŠP

Kninska tvrđava u utorak je bila poprište zanimljivog događaja. Na tom je, za Hrvatsku povijesnom mjestu, potpisan ugovor o poslovno-sportskoj suradnji između NK Dinare i HNK Hajduka. Potpisali su ga predsjednik Dinare Slavko Krvavica i predsjednik Uprave Hajduka Marin Brbić, a uz nazočnost tajnika Dinare i člana Izvršnog odbora kninskog kluba Andre Kuzmanića i Ivana Petkovića, te zamjenika voditelja Akademije HNK Hajduk Andre Fistonića.

– Potpisom poslovno-sportske suradnje regulirani su obostrani međusobni odnosi, stručne aktivnosti iz područja nogometa i procesa rada s mlađim uzrasnim kategorijama, edukacija i stručna pomoć pri stvaranju uspješne seniorske momčadi te je napravljen i plan zajedničkih aktivnosti do kraja aktualne sezone koji se najviše odnosi na područje edukacije i primjene načela rada Akademije HNK Hajduk Luka Kaliterna u Akademiji nogometnog kluba Dinara – istaknuli su novi suradnici.

Inače, kninski je tijekom svoje stogodišnje povijesti uvijek je na određeni način bio povezan s Hajdukom, na način da su brojni igrači Dinare odlazili u Hajduk i bili njegovi važni igrači, a jedan od najpoznatijih je Radomir Vukčević, legendarni Hajdukov vratara iz Knina, koji je za Bijele upisao ukupno 402 nastupa.

Iz friškije povijesti valja spomenuti Leona Krekovića koji je prve korake započeo upravo u Akademiji NK Dinara. Također, legendarni Vladimir Beara bio je trener Dinare, a tijekom povijesti Dinara je igrala više puta prijateljske te jednu službenu Kup utakmicu protiv Hajduka.

– Izuzetna nam je čast što po prvi puta i formalno od danas ova dva Kluba su povezana u vidu poslovno-sportske suradnje. Drago nam je što je naš rad prepoznat te se iskreno nadamo dugotrajnoj i uspješnoj suradnji – istaknuli su potpisnici ugovora.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.