FOTO Dirljivo je bilo na svečanosti imenovanja dvorane u Budimpešti po Draženu Petroviću

Prije nekoliko smo dana izvijestili kako će sportska dvorana HOŠIG-a, hrvatskog vrtića, osnovne škole, gimnazije i đačkog doma u Budimpešti, ponijeti ime najvećeg šibenskog sportskog sina – Dražena Petrovića. Ovog tjedna to je i provedeno u djelo.

drazen hun 4

drazen hun 7

Svečanost imenovanja dvorane po košarkaškom Mozartu kao i otkrivanje spomen-ploče održano je u ponedjeljak, 15. siječnja, uz prisustvo Biserke i Ace Petrovića, veleposlanika Republike Hrvatske u Mađarskoj Dr. Mladena Andrlića, člana Predsjedništva Mađarskog košarkaškog saveza Károlya Németha, te brojnih drugih uzvanika.

drazne hun 5

Draženovi majka i brat tom su se prilikom, u razgovoru s novinarkom Medijskog centra Croatica, prisjetili nekih događaja iz Draženovog života i karijere.

drazen hun 3

drazen hun 6

Počasni konzul Republike Hrvatske Mijo Kragić školi je, pak, darovao zastavu Cibone s Draženovim potpisom, s poznate budimpeštanske utakmice iz 1986. godine, a održan je i prigodni program u sklopu kojeg su učenici škole igrokazom ispričali životnu priču Dražena Petrovića.

(foto: facebook)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.