FOTO Dobili smo pobjednika 13. Nagrade grada Skradina, na zavoju broj pet bilo je iznenađujuće puno izlijetanja

Skradinom su u subotu i nedjelju ponovno jurili moćni automobili. Na rasporedu je bila 13. Nagrada grada Skradina, brdska auto utrka koja je i ove godine okupila respektabilan broj vozača, njih čak 97. Od svih njih najbrži je bio Domagoj Pereković (AKK Zanatlija), koji je u svom Mitsubishi Lanceru najbrže prošao atraktivnu stazu.

Perković se, inače, razbio na otvaranju brdske sezone na Sljemenu, ali nije bilo šanse da ne dođe na skradinsko brdo, pa je njegov automobil ‘skrpan’ u rekordnom roku. I kao što se kaže, ‘sve ostalo je povijest’.

Drugo mjesto zauzeo je Mario Jurišić (AK Župa Dubrovačka), dok je treći bio Dejan Dimitrijević (AKK Velika Gorica), koji je pobjeđivao na prethodne dvije godine u Skradinu u Kategoriji 1 Prvenstva Hrvatske. Ovog puta morao je stisnuti ruku Perekoviću, ali Dimitrijeviću za utjehu ostaje što je rekord staze, koji je postavio lani (1:40.689), ‘ostao živ’.

Pitanje je, međutim, bi li bilo tako da nije bilo promjenjivih vremenskih uvjeta na stazi.

– Bila je to zaista teška utrka, kiša se izmjenjivala sa suhim razdobljima, pa smo imali i situaciju da se dio vozača tri puta morao vraćati s cilja na start, zbog promjene guma. Ali, sve u svemu odrađen je jako dobar posao, vozači su prezadovoljni organizacijom – veli Robert Podrug, predsjednik Auto kluba Mihovil, koji je u suradnji s Auto-timom Tokić, organizator skradinske utrke.

Većih udesa nije bilo, ali jest izlijetanja, i to najviše na zavoju broj pet, što do sada nije bio čest slučaj. Naime, čak pet, šest vozača na tom je mjestu završilo izvan staze, ali, kao što smo kazali, bez većih posljedica s obzirom na visoke sigurnosne standarde na skradinskom brdu.

(foto: ŠP/facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.