Na Draženovom igralištu s dva naša NBA-ovca i velikom nadom hrvatske košarke

FOTO Družili smo se sa Šišijem na Baldekinu i popričali o novom klubu, reprezentaciji, povratku kući…Foto: Šibenski portal

Zanimljivo je u srijedu popodne bilo na Baldekinu. Na Draženovom igralištu s loptom su se družili dva hrvatska NBA-ovca, Dario Šarić i Ivica Zubac, te velika nada hrvatske košarke i vjerojatno budući NBA-ovac Roko Prkačin. Razlog? Snimanje reklame za Hrvatski košarkaški savez. Prvo su svoj dio pred kamerama odradili Zubac i Prkačin, a onda je stigao i Dario. Bili smo tamo i mi i malo proćakulali sa Šišijem.

Između ostalog, pitali smo ga kakav je osjećaj imati ljeto bez reprezentativnih obveza?

– Ima to svoje i pozitivne i negativne strane. Nije loše malo se odmoriti od košarke, ali isto bih više volio da igramo na Svjetskom prvenstvu, nadmećemo se u Kini s najboljim reprezentacijama na svijetu. Ali na žalost nismo dobro odradili kvalifikacije i tu smo gdje jesmo. Treba sada ovo ljeto iskoristiti na najbolji mogući način, raditi na sebi, fizički se i pshički dobro pripremiti za novu sezonu – kazao nam je Dario, koji nikog nije odbio za fotku. Takav je, skroman, otvoren, dostupan.

U novoj sezoni Darija čeka novi klub. Nakon Philadelphije i Minnesote navući će i dres Phoenix Sunsa.

– Teško je u ovom trenutku govoriti o očekivanjima. Baš je kod mene jučer bio čovjek iz Phoenixa, pričali smo o sezoni, o svemu, non-stop sam na liniji i s trenerima. Od sebe očekujem da se što bolje pripremim, budem u što boljolj formi. Što se tiče ekipe, mislim da se stvarno složila dobra momčad, ima dosta momaka koji mogu igrati košarku na visokoj razini. Nadam se da će se uz sve njih, uz pickove koje su uzeli, stvoriti respektabilna ekipa, a onda je na nama da pokušamo ostvaritii najbolji mogući rezultat – ističe Šiši.

 

Ovaj trejd, za razliku od onog iz Philadelphije u kojoj se udomaćio, u hladnu Minnesotu, nije mu tako teško pao. Ili?

– Ha, čudan je to osjećaj, kada se jedan dan probudiš u drugom klubu, bez neke najave. Pogodi te to, makar iz najgore ekipe otišao u najbolju. Ali, pokušavaš to gledati s pozitivne strane, tražiš dobro u tome. Tako sam i ja pronašao, gledam na to da ću u Phonixu imati više prilika nego u Minnesoti. Čini se bolja situacija za mene, barem tako osjećam – priča nam Dario, koji još ne zna kada će preko Atlantika.

– Mislim da ću ići krajem kolovoza ili sredinom rujna. Trenig kamp počinje 29. rujna, tako da imam još dva mjeseca do američkih priprema – govori nam Dario dok stojimo u sjeni dvorane u kojoj je napravio svoje prve košarkaške korake. Stoji li ona da će se na kraju karijere vratiti na Baldekin?

– Nikad ne znaš gdje će te put odvesti, ali želja je tu. Volio bih odigrati koju sezonu u klubu u kojem je moj stari igrao 12, 13 godina, u gradu iz kojeg si potekao. Kada će to biti, teško je reći – kazao je Dario. A onda smo ga prepustili redatelju, kamermanima i fanovima.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.