FOTO: Franko Škugor deseti na kišnoj utrci punoj izlijetanja i sudara

Utrkom na poznatoj stazi Pista Azzura na sjeveru Italije, na kojoj su stasali mnogi velikani auto – moto sporta,  proteklog je vikenda počela nova međunarodna karting sezona u natjecanju pod ingerencijom BRP-a, renomiranog proizvođača ROTAX motora za karting. Nastupio je i devetogodišnji Šibenčanin Franko Škugor, član Karting kluba Dubrava – Šibenik, i to u klasi R2 ROTAX MICRO-MAX (za dječake i djevojčice od sedam do 12 godina).

skugorfranko2

Frankov tim doputovao je u ranim jutarnjim satima subote, na dan slobodnih treninga. Vozače je cijeli dan pratilo oblačno ali suho vrijeme, a prognoze su za nedjelju, na dan utrke, predviđale kišu, što je mehaničarima zadavalo velike probleme u pripremi kartinga za kišnu utrku s obzirom da su sve postavke ovjesa kartinga  kontra od subotnjeg treninga po suhom stazi.

franko skugor 2

Prognoze su se obistinile i natjecatelje je dočekala kišna nedjelja.  Warm  up, kvalifikacije te predfinalna utrka vožene su po teškim kišnim uvjetima. Za samu utrku vrijeme se nešto poboljšalo, ali je staza i dalje bila mokra i skliska, o čemu govori i velik broj izlijetanja i sudara.

 

skugorfranko4

Što se tiče Franka, on je svoju utrku odvozio do kraja i u zauzeo deseto mjesto u konkurenciji 11 vozača.

skugorfranko5

– Nismo ostvarili zapažen rezultat,  no to nas ne obeshrabruje za nastavak tek započete sezone ovog vrlo jakog međunarodnog natjecanja.  Zadovoljni smo na način da je odvozio obje utrke do kraja za razliku od nekih favorita za tron. Idemo dalje, a ovom prilikom želimo se zahvaliti  svima koji nam pružaju potporu u odlasku na natjecanja –  kazao je Frankov otac Hrvoje Škugor, ujedno i član njegovog tima.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.