FOTO Funcuti povodom 35. rođendana bakljama obasjali Šibenski most

Točno u ponoć Šibenski most obasjala je svjetlost bengalki, a istovremeno i onaj Brodarički. Upalili su ih Funcuti koji su na taj način obilježili 35. godišnjicu osnivanja svoje navijačke udruge.

sf 7

Cijela ‘akcija’, kodnog imena ‘Od mosta do mosta ima nas dosta’,  izvedena je pomalo u tajnosti, s tim da je ovo bio samo prvi čin proslave, a drugi će biti u subotu na Baldekinu, na utakmici GKK Šibenik – Zadar.

sf 3

sf 9

Podsjetimo, UN Šibenski Funcuti službeno su osnovani 10. travnja 1983. godine, dan nakon povijesne pobjede nad Bosnom i osvajanja naslova prvaka bivše države, a sve kao čin bunta i prkosa protiv onih koji su pokušali birokratskim putem i prljavim igrama oteti naslov.

 

Iako trenutno šibenska navijačka udruga prolazi teške trenutke jer im je velik broj članova ‘pod zabranama’, i dalje su tu, na braniku šibenskih klubova.

funcuti 2

To su pokazali i noćašnjom akcijom, to će, vjerujemo, pokazati i u subotu na Baldekinu, na velikom dalmatinskom derbiju.

(foto: ŠP/facebook UN Funcuti)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.