FOTO: Goran Šimić osvojio zlato i srebro na međunarodnom natjecanju u powerliftingu i bench pressu

Nakon što je u siječnu ove godine u Virovitici osvojio treće mjesto u powerliftingu i bench pressu, Šibenčanin Goran Šimić samo tri mjeseca kasnije, popeo se stepenicu, odnosno dvije stepenice više i to u međunarodnoj konkurenciji što uspjeh ovog sportaša čini nevjerojatnim.

Naime, na međunarodnom natjecanju u powerliftingu i bench pressu ‘Vukovar Classic Open 2015’ održanom ovog vikenda u Vukovaru, Šimić je ostvario odličan uspjeh. Nakon samo šest mjeseci treniranja, ovo je Šimićevo drugo natjecanje na kojem je u kategoriji do 83 kilograma u powerliftingu i bench pressu stigao do zlata i srebra.

goran simic 3

– Uspio sam to s ukupno podignutih 510 kg što mi je i bio cilj. To je bilo u subotu, u nedjelju sam bio drugi u bench pressu s 142.5 kg – pojašnjava Šimić, dodajući da je bilo 90 sudionika iz nekoliko zemalja u svim težinskim kategorijama.

-Zahvaljujem se sponzorima Enigmi, Giro Espresso, Fast Food 022, Šparadići jedrenje, Baldekinu jer bez njih ne bih mogao uopće otići. Također, mom klubu Srele brutal team powerlifting klub i powerlifting klubu Behemot na pomoći i prijateljima s treninga Aleksandru Majstrenku i Zvoni Šikiću – govori uspješni Šibenčanin čiji je uspjeh vrijedan divljenja kad se uzme u obzir da se Šimić ovim disciplinama bavi tek nešto više od pola godine i to i dalje bez trenera, a na relaciji Šibenik – Zadar.

goran simic (2)

Prije polaska u Vukovar, Šimić je rekao da odlazi po zlato i nije lagao. Što se, pak, priprema tiče najveći dio odradio je u rodnom gradu, u teretani fitness Orcinus, kaže:

– Tekle su dobro s obzirom da treniram bez trenera, ali odem kad mogu do Zadra do trenera. Sve u svemu, super – zadovoljan je Šimić.

goran simic (5)

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.