FOTO: Hrvoje Spahija vratio se na Šubićevac

Na Šubićevcu je danas predstavljeno treće pojačanje za proljetni dio 3.HNL jug. Riječ je o povratniku u narančaste redove, 25-godišnjem stoperu Hrvoju Spahiju, koji je na ljeto 2012., nakon odlične sezone u Šibeniku, pristupio turskom prvoligašu Elazigsporu. Epizoda u Turskoj, međutim, kratko je trajala.

– Prva sezona još je bila kako-tako, ali onda je došlo do promjene trenera, s kojim se nisam ‘kliknuo’, uslijedili su i neki nesporazumi s upravom Elazigspora, tako da smo se razišli. Imao sam kombinacije s nekim klubovima, između ostalog i s jednim rumunjskim klubom, ali procijenio sam kako je najbolja opcija vratiti se u Šibenik, pokušati mu pomoći u povratku u drugu ligu, a onda na ljeto vidjeti kakve su mi opcije – kazao je Spahija.

Prije dolaska Spahije, narančasti su doveli ofenzivnog veznjaka Josipa Božinovića i stopera Luku Batura, pa je, prema najavama vodstva kluba i trenera Nikice Cukrova, ostalo pokriti još poziciju zadnjeg veznog. Umjesto toga stigao je još jedan obrambeni igrač. Direktor Novica Ljubičić pojasnio je zašto su se odlučili na takav potez.

– Istina da nam je prioritet bio zadnji vezni, ali, kako smo u više navrata istaknuli, zanimaju nas samo kvalitetna pojačanja, koji mogu donijeti razliku na terenu. Takvog igrača na spomenutoj poziciji za sada nismo pronašli, a otvorila nam se kombinacija s Hrvojem i odlučili smo reagirati. Uostalom, i Kartelo i Bulat i Spahija mogu pokriti i poziciju defanzivnog veznog. U svakom slučaju, sada definitivno imamo najjaču obranu u ligi – kazao je Ljubičić, dodajući kako nije isključeno dovođenje još nekog igrača.

hrvoje spahija2

– Sutra u Dugopolju (13 sati) igramo pripremnu utakmicu na kojoj ćemo isprobati jednog igrača. Za pravog igrača, koji se uklapa u naše financijske mogućnosti, uvijek će biti mjesta u našoj momčadi – istaknuo je Ljubičić.

Kažimo kako je Pekas zatražio papire od kluba, pa će drugi dio sezone odraditi u Zagori, a slobodne papire dobio je i Zelić koji je pristupio Primorcu iz Biograda.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.