FOTO: I mladi nogometaši Šibenika ‘češkaju ih s razlogom’

ilustracija

‘Počeši s razlogom’ naziv je javnozdravstvene kampanje za rano otkrivanje raka testisa, pokrenuta s ciljem podizanja svijesti o muškom zdravlju i važnosti samopregleda testisa kako bi se rak otkrio na vrijeme. U kampanju su se uključili brojni poznati Hrvati, među njima i jako puno sportaša.

pocesi se 1

Pa su se tako u nju uključili i mladi uzrasti Hrvatskog nogometnog kluba Šibenika. Fotografije na kojima mladi šibenski nogometaši ‘češkaju međunožja’ objavljene su na facebook stranici ‘Naši tići’ i naišle su na brojne pozitivne komentare.

pocesi se

 

Podsjetimo, od raka testisa u Hrvatskoj oboli oko 200 osoba godišnje, a najčešće obolijevaju muškarci u dobi od 18 do 35 godina. Iako se radi o rijetkom tumoru, od kojeg obolijeva oko jedan posto populacije, Hrvatska bilježi porast broja oboljelih pa je samopregled testisa jednostavna i brza metoda koja može spasiti život.

(foto: facebook Naši tići)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.