FOTO I Valovci formule za trku imaju: ‘Ovo je značajan trenutak za povijest našeg kluba’

Jedriličarski klub Val od nedavno je bogatiji za novu klasu jedrilica. Riječ je o dvije jurilice klase F18, što je, dakako, skraćenica od Formula 18. Dakle riječ je o brzim i atraktivnim plovilima, katamaranima, koji su u klub stigli zahvaljujući entuzijazmu njihovog člana Danijela Kraljeva Denija.

jk val 2

Katamarani nazvani Capricorn i Wave Cat proteklog su vikenda prvi put zaplovili pred Šibenikom na promotivnoj regati, u cilju promocije nove klase JK-a Val. Jedrilice su vlasništvo Danijela Kraljeva Denija, koji je najavio da će na proljeće iduće godine u Šibeniku biti održana i prva službena regata u klasi F18.

jk val 3

– Trudit ćemo da ova priča zaživi u Šibeniku i da imamo intenzivno jedrenje u ovoj relativno nepoznatoj klasi – kazao je Deni.

Inače, posada katamarana F18 sastoji se od dva člana, a priliku da se okušaju u njima imali su Damir Vukić i Luka Piasevoli u Capricornu, te Marijan Uroda i Danijel Kraljev u Wave Catu.

jk val 4

F18 je, inače, olimpijska klasa, a sekcija postoji i pri Hrvatskom jedriličarskom savezu. U Hrvatskoj trenutačno ima osam katamarana i šest službenih godišnjih regata.

jk val 5

– Zadovoljstvo mi je svjedočiti ovakvim trenucima, kada se u klubu otvori jedna nova klasa. Ovo je još jedan značajan trenutak za povijest Vala i dodatni impuls razvoju jedriličarskog sporta u Šibeniku, ali i puno šire – kazao je rekao je predsjednik Vala Marin Paić.

jk val optimist 1

Dodajmo kako se u šibenskom klubu ovih dana užurbano pripremaju za novu jedriličarsku sezonu. Pa su tako ‘optimisti’ preko vikenda u Dubrovniku sudjelovali na kvalifikacijskoj regati za Regiju jug, natjecatelji u klasi Laser 4.7 formu su brusili u Šibeniku, a oni iz klase Standard u Splitu.

jk val laser

Sezona za laseraše 4.7 i Radial počinje Državnim juniorskim prvenstvom u Omišu, a Optimisti će prvu službenu regatu imati uskoro u Zadru.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.