FOTO Jan Imamović nastavlja reprezentativnu tradiciju Ragbi kluba Šibenik

Ragbi klub Šibenik i ove godine može se pohvaliti reprezentativnim potencijalom. Već nekoliko sezona ima jednog ili više kandidata za juniorsku reprezentaciju, pa nakon Mate Martinovića, Frane Bukića i Anđela Skelina tu tradiciju, odnosno priliku da zaigra u kockastom dresu na Europskom prvenstvu u Slovačkoj ima Jan Imamović.  U pratnji svog ‘mentora’ i trenera Šibenika Milana Mazalina, Jan već tri tjedna sudjeluje na treninzima šireg popisa juniorske reprezentacije koji se vikendom održavaju u Sinju.

ragbi jan imamovic 2

– Na treninzima koje vodi izbornik Ursić i trener Dinarina-Šimić, Jan ima odličnu priliku da unaprijedi svoje znanje i igra s najboljim vršnjacima u državi. Glavna generacija ovogodišnje U18 reprezentacije je ona rođena 1999., a naša spojka Imamović je tu među mlađima, rođen 2000. godine, tako da se njegov ulazak u reprezentaciju sigurno očekuje sljedeće godine, dok ovogodišnje sudjelovanje na širem popisu reprezentacije vidimo kao dobru priliku da unaprijedi svoje znanje i vještine s jajastom loptom – kaže predsjednik Ragbi kluba Šibenik Frane Koštan. Ukoliko bude na popisu putnika za Slovačku, dodaje, smatrat će to velikim uspjehom za naš klub.

ragbi jan imamovic

– Ali, ponavljam, najvažnije nam je da je i ove godine imamo predstavnika u krugu najboljih i vjerujemo da njegovo vrijeme tek dolazi. Nadamo se da će ovo potaknuti i druge srednjoškolce u Šibeniku da se priključe ragbi treninzima u Mandalini i upoznaju ovaj sport kojeg je u proteklih šest godina, otkad se igra u Šibeniku, probalo više od 70 naših sugrađana – zaključio je Koštan. Dodajmo kako se za tri tjedna, nakon zimske stanke, nastavlja Druga liga u kojoj se natječe seniorska ekipa Šibenika, i to gostovanjem na Kantridi, u Rijeci.

(foto: Berislav Rožman)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.