Dodijeljena priznanja i plakete zaslužnima

FOTO Karate klub Drniš, jedan od sportskih brendova grada, proslavio 35 rođendan

Karate klub Drniš, jedan od sportskih brendova svoga grada, proslavio je 35. rođendan. Veliki jubilej obilježen je svečanošću u drniškoj gradskoj vijećnici, a tom prilikom dodijeljena su priznanja i plakete zaslužnima za djelovanje kluba kroz povijest. Dobili su iz osnivač kluba Ante Knez, dugogodišnji trener i najtrofejniji natjecatelj u povijesti kluba Ivan Zoričić, priznanja su dodijeljena i prvoj generaciji iz 1984. godine i prvoj poslijeratnoj generaciji iz 1995. godine, te drugima koji su svojim postupanjem i zalaganjem doprinijeli razvoju i ugledu kluba.

Zahvalnice su, pak, dodijeljene pravnim i fizičkim osobama koje su podržavali i surađivali s Karate klubom Drniš. Kako smo kazali, osnovao ga 1984. godine Ante Knez, nakon povratka iz Zagreba, gdje je paralelno studirao i trenirao karate, a nedugo zatim kormilo je preuzeo Zoran Zoričić, koji je postao sinonim za KK Drniš i koji danas obnaša funkciju predsjednika i trenera kluba.
 – Zoran Zoričić sa svojim učenicima, a danas trenerima u klubu Ivanom Buzovom i Slavkom Buzovom, sinergijski djeluju u podučavanju karate vještine, te su izvrstan spoj iskustva, stručnosti i mladosti što pokazuju rezultati, ali i puna dvorana djece – istaknuto je.
Spomenuti Ivan Zoričić prošao je sve nacionalne selekcije od kadetskog uzrasta i starije. Osvojio je nekoliko stotina odličja s međunarodnih i domaćih natjecanja. Među njime se svakako ističe medalja sa Svjetskog prvenstva u Ateni, pobjeda na Premier ligi u Salzburgu, te preko 20 državnih medalja. Uz sve medalje, Ivan je bio proglašen za najboljeg sportaša Šibensko-kninske županije, i to čak tri puta.
 – Danas boje kluba brane mlada drniška djeca koja su prepoznatljiva na svakom natjecanju na kojemu sudjeluju, a sa kojih su se ove godine vratili sa preko 100 odličja. Među njima se ističu Ivan Baričević, koji je osvojio broncu na državnom prvenstvu, te na svakom turniru slovi za favorita svoje kategorije. Tu su i Stipe i Bruno Mijatović, Marko Strunje, Marta Dželalija, Karmen Sučić, ali i brojni drugi koji nestrpljivo čekaju svoju priliku koja će sigurno doći. Sadašnjost i budućnost Karate kluba Drniš je jako svijetla, sa više od 100 članova, koji su raspoređeni u četiri grupe (karate vrtić, karate škola, karate natjecatelji i karate rekreacija) jedan je od brojnijih sportskih kolektiva u gradu i šire – poručili su iz kluba slavljenika.
Istaknuto je i kako početkom 2020. godine slijedi reorganizacija kluba i nastavak uspješnog rada.
 – Karate klub Drniš zahvaljuje svim svojim članovima i prijateljima na podršci i obećava da će nastaviti i dalje uveseljavati cijeli drniški kraj. Isto tako, ovim putem Karate klub Drniš se zahvaljuje svima koji su se odazvali pozivu i svojim prisustvom uveličali našu svečanost, a posebno se zahvaljujemo voditeljici programa Matildi Jeličić Stojaković – kazali su u KK Drniš.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.