FOTO: Kondicijski trener poznatih šibenskih sportaša bit će zadužen za fizičku formu ‘Građana’

Krešimir Baljkas mladi je šibenski kondicijski trener koji će se u novoj sezoni ponovno biti zadužen za fizičku pripremu košarkaša Šibenika. Kažemo ponovno, jer je ovaj 28-godišnjak već radio tri sezone s narančastima, s njima je odradio i lanjske pripreme, ali su se nakon toga razišli. Međutim, nedavno su ga iz kluba opet kontaktirali i dogovorili novu suradnju, pa će Baljkas biti dio stručnog stožera Vladimira Anzulovića, kao kondicijski trener prve momčadi.

kreso baljkas 210716 3

Očito su u klubu s Baldekina prepoznali da je riječ o kvalitetnom mladom stručnjaku, magistru kineziologije, koji zna svoj posao.

– Sport je od najranije dobi moja velika ljubav i sretan sam što se time mogu profesionalno baviti, što surađujem sa sportašima koji su profesionalci od glave do pete – priča na Krešimir Baljkas.

U sebe, ističe, ulaže svakodnevno, baš kao i sportaši i sportašice s kojima radi individualne treninge.

– Odlazim na seminare, radionice, čitam, pratim, jer jedino tako možeš uspjeti – veli Krešimir.

kreso baljkas 210716 6

Ljeto je razdoblje u kojem kondicijski treneri imaju jako puno posla.

– Tada se sportaši zapravo pripremaju za pripreme, kada ispravljaju neke svoje nedostatke, odnosno kada žele dovesti foru na razinu potrebnu za ono što ih čeka kad počnu službene pripreme u njihovim klubovima.

Kako smo kazali, ovaj Šibenčanin radio je na ‘održavanju’ brojnih sportaša i sportašica. Među njima su košarkašica  Antonija Sandrić (ex. Mišura), nogometaš Ante Kulušić, vaterpolist Andrija Vlahović i košarkaš Zoran Vrkić.

zoran vrkic

S ovim potonjim je radio na rehabilitaciji nakon što je Vrkić doživio tešku ozljedu na treningu Šibenika.

–  Bila je riječ o ‘zafrkanoj’ ozljedi, o lomu fibule, tako da  je to bio težak proces. Tim više što nismo imali prave uvjete, nismo, recimo, imali bazen za odraditi prvi dio rehabliticaje, tako da smo u siječnju išli u Zablaće i vježbali u moru. Bilo je to zanimljivo i nešto novo, kako za njega, tako i za mene. Ali, napravili smo jako dobar posao, momak je profesionalac od glave do pete, koji živi košarku od 0 do 24. Bio je veliki gušt s njim raditi, a nastavili smo i dalje surađivati mimo sezone, jer sam mu postao osobni trener – veli Krešimir.

ante kulusic

Gušt je, dodaje, raditi i s Antonijom Sandrić.

– To je cura koja uvijek daje svoj maksimum, profesionalka od glave do pete. Tako i mora biti, jedino tako možeš uspjeti u surovom svijetu sporta. Ista je stvar i s Antom Kulušićem, s kojim sam radio i prošlo i ovo ljeto. Naša suradnja je jako kvalitetna, zadovoljni smo oboje, što se vidi i po rezultatima. U međuvremenu smo postali i prijatelji, imamo puno zajedničkih, uglavnom sportskih tema – ističe Krešimir  koji radi individualne treninge i s brojnim mladim sportašima, pa se ovom prilikom zahvalio vlasniku teretane ‘Orcinus’ Boži Raku koji mu omugućava da treninge obavlja u njegovoj teretani.

antonia misura

– Ponavljam, najvažnije je da voliš ono što radiš, da stalno ulažeš u sebe, u tom slučaju rezultati neće izostati – zaključio je Krešimir Baljkas.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.