FOTO Krkaši doveslali do osam medalja na regati Kupa Dalmacije u Makarskoj

Makarska je u subotu bila domaćin četvrte regate ovogodišnjeg Kupa Dalmacije u veslanju, na kojem je nastupilo i 25 članova šibenske Krke, raspoređenih u 15 disciplina. Među njima nisu bili Lovre Klarin, Nino Perišić i Jerko Radovčić, sudionici nedavnog juniorskog Europskog prvenstva. Pod vodstvom trenera Milana Radečića, Jovice Krasića i Janeza Grbelje Krkaši su na mirnom moru Donje Luke osvojili osam medalja.

Na najviše postolje popeli su se Matej Krnić u samcu za starije kadete, Roko Medić, Noa Stošić, Roko Juras, Ivano Jurić i Tonko Vukšić (korm.) u četvercu na pariće (GIG) za starije kadete, te Kristijan Papak u samcu za juniore.

Do srebra su doveslali Lovre Matešić i Filip Matešić u dvojcu na pariće za mlađe juniore, Sara Slugan i Marta Budimir u dvojcu na pariće za starije kadetkinje, Filip Gligić u samcu za mlađe juniore, te Roko Rupić i Toni Poduriljko u dvojcu na pariće za starije kadete. Jedinu brončanu medalju osvojili su Josip Cigić i Paško Stipandžija u dvojcu bez kormilara za juniore.

Što se tiče ostalih šibenskih posada, četvrta mjesta zauzeli su Frane Papak u samcu za starije kadete, Franka Zorčić u samcu za mlađe kadetkinje i Šime Slavica u samcu za mlađe kadete. Na petom mjestu završili su Max Doodney i Franko Dobra u dvojcu na pariće za mlađe kadete, Pjero Šare u samcu za mlađe juniore, Mario Budimir i Mate Papak u dvojcu na pariće za juniore, te Ana Papak u samcu za juniorke.

Sljedeći nastup članovi šibenskog kluba imat će 1. i 2. lipnja, na 22. međunarodnoj regati ‘Jumbo’ u Zagrebu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.