FOTO ‘Krkaši’ pokazali odličnu formu na okupljanje hrvatske veslačke elite u Šibeniku

Hrvatska veslačka elita odradila je desetodnevne pripreme u šibenskim vodama. U estuariju rijeke Krke trenirali su kandidati i kandidatkinje za hrvatsku reprezentaciju u idućoj godini, u kojoj seniore čeka nastup na Svjetskom prvenstvu u Linzu (na kojem će se vaditi vize za Olimpijske igre u Tokiju), a na istoj olimpijskoj stazi svjetsko će prvenstvo u kolovozu odraditi i juniori.

Ukupno je pod paskom izbornika Darka Mikšića i desetak trenera treniralo 45 potencijalnih reprezentativaca, s tim da najveće zvijezde hrvatskog veslanja, braća Sinković, nisu sudjelovali ovim pripremama s obzirom da rade po posebnom programu.

Zato su tu bila petorica članova šibenske Krke – Jerko Radovčić, Nino Perišić, Lovre Klarin i Kristijan Papak, te naravno trener Milan Radečić.

– Unatoč buri cure i momci su svakodnevno gutali kilometre na relaciji Zaton – Mandalina, odnosno Skradin – Prokljan, te je plan izbornika izvršen u cijelosti. U sklopu priprema na relaciji Šibenik (topovi) – Zaton održane su i dvije trening-utrke na šest kilometara. Prva je održana u skifovima u kojoj su se mladići iz Krke iskazali osvojivši prva tri mjesta (Jerko, Nino i Lovre) dok je Kristijan bio osmi. U drugoj utrci u kojoj se veslalo u većim čamcima Nino je zaveslao u četvercu bez kormilara i to s kolegama iz Rijeke, Pule i Splita s kojima je već veslao i na Svjetskom prvenstvu. U cilj u Zatonu ušli su s samo sedam desetinki iza seniorske posade HVS-a, što je rezultat koji govori sam za sebe. Jerko je ovu utrku odveslao u dvojcu na pariće zajedno s kolegom iz Zagreba. U cilj su ušli kao trećeplasirani iza dvije seniorske posade, s 22 sekunde zaostatka za najbržima što je vrlo ohrabrujuće. Kristijan i Lovre se u toj drugoj utrci nisu iskazali zbog problema s čamcem – izvijestio nas je Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.

vk krka 2

Tijekom druge utrke dogodio se i nesvakidašnji incident. Naime, nedugo nakon starta četverac Gusara u punoj se brzini zabio u plovilo koje je izlazilo iz dolačkog mandroča.

– Na sreću sve je završilo samo s materijalnom štetom. Četvercu je slomljen pramac u dužini od nekih 70 centimetara, što će se dati popraviti bez posljedica. Inače, za one koji znaju nešto više o veslanju, valja reći da je baš za vrijeme održavanja navedenih trening-utrka vrijeme bilo idealno za veslanje: oblačno i bez vjetra tako da su postignuti rezultati i plasmani isključivo posljedica kvalitete veslanja u čamcima. Ipak, u drugoj utrci kontra struja je bila za nijansu više izražena – istaknuo je Crnogaća.

Nakon odrađenih priprema u Šibeniku najbolji hrvatski veslači i veslačice početkom 2019. godine odlaze na snježne pripreme u Sloveniji ili Italiji.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.