U zalivu malom tom

FOTO Krkaši se dokopali vode, Mario Budimir i Filip Gligić ‘love’ Europsko prvenstvoFoto: VK Krka

Nakon što su danima trenirali na suhom, veslačice i veslači šibenske Krke napkon su izašli na more. Vremenski uvjeti konačno su im se smilovali i ekipa je došla na svoje. Krkaši su se ‘rasuli’ u ‘zalivu malom tom’.

– Cure i momci s veslima u rukama jednostavno su se preporodili. Istina je da u Krki postoje odlični uvjeti za tzv. suhi trening, ali veslanje prema Mostu, pa onda i prema Zatonu, Prokljan ne može ništa zamijeniti – veli predsjednik Krke Dražen Crnogaća.

A dok njihove mlađe kolege formu hvataju u domaćim vodama, dvojica najboljih Krkaša, Mario Budimir i Filip Gligić, vikend će provesti u Zagrebu nastupajući na prvoj kontrolnoj utrci koju za sve kandidate za sastav izborne vrste organizira Veslački savez Zagreba. Na dužinskoj utrci na osam kilometara najavljen je nastup 119 posada iz čitave Hrvatske (od čega 30 ženskih!) i to u uzrastima od seniora do mlađih juniora.

– Osamnaestogodišnjaku Mariju i njegovom godinu dana mlađem kolegi Filipu, pod vodstvom trenera Radečića, bit će to prvi nastup nakon regate koju su odveslali u Splitu. Cilj u ovogodišnjoj ‘ne ponovilo se krnjoj’ sezoni je izboriti nastup na Europskom prvenstvu koje bi se trebalo održati u Beogradu. Da li će se uspjeti vidjet ćemo, ali sigurno je da će obojica dati sve od sebe – zaključio je Crnogaća.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.