FOTO Krkaši uzeli najviše zlata na šibenskoj regati

Šibenska luka protekle je subote bila poprište veslačke regate za Kup Dalmacije. Nastupilo je više od 300 natjecatelja iz 11 dalmatinskih klubova kao i gosti iz Bosne i Hercegovine, iz VK Rama, čime je Krkina regata dobila međunarodni značaj. Održano je 36 utrka u svim uzrastima, od kadeta B do seniora, a u njih 18 natjecale su se šibenske posade. Od Krkaša nedostajali su oni ponajbolji, dvojac Garma – Gojanović, koji je tog dana pod paskom trenera Radečića trenirala u Zagrebu, na posljednjoj provjeri prije ‘Croatia Open’ regate.

veslanje regata

U domaćim vodama Krkaši su osvojili šest zlatnih (uz zadarski Jadran najviše na regati), te po tri srebrne i tri brončane medalje.

vk krka skif 4

vk krka cetverac

vk krka dubl cure

U ukupnom poretku, prema još neslužbenim rezultatima, klub iz Doca zauzeo je četvrto mjesto, iza splitskih klubova Mornar i Gusar te iza zadarskog Jadrana.

vk krka skif 3

vk krka dubl

vk krka dvojac 2

U kategoriji kadeta B Krka je bila najsupješniji klub. Boljeg plasmana u ukupnom poretku Šibenčane je koštalo nula ‘osvojenih’ bodova u seniorskoj konkurenciji, što je već stara boljka.

vk krka skif 2

vk krka dvojac

vk krka ekipa

vk krkac skifiknja

–  Eto koliko znači fakultet u mjestu sjedišta kluba! U tom smislu ostaje nam za nadati se da će se neki od naših cura i momaka nakon srednje škole zadržati u Šibeniku, pa time i u Klubu, u čemu bi domicilno Veleučilište trebalo predstavljati onaj pravi mamac kojeg je Šibenik čekao stoljećima – poručili su iz Krke.

vk krka nino

vk krka samac 6

vk krka samac

Evo i osvajača medalja među Krkašima:

ZLATO: Lovre Klarin u 1XJMB; Stipe Mandušić u 1XKMB; Roko Dodig i Filip Matešić u 2XKMB; Mario Ivić, Karlo Papak, Toni  Mladineo, Jakov Škugor i Franko Vukšić korm. u 4XKMA-GIG; Kristijan Papak i Jerko Radovčić, te Denis Borna Bumbak i Paško Stipandžija u 2XJMB. 

SREBRO: Nino Perišić u 1XJMB;  Ante Klarić i Nikola Dugopoljac u 2-JMA; Ana Papak i Laura Mandušić u 2XJŽB.

BRONCA: Matej Krnić u 1XKMB; Moris Macura u 1XKMB; Frane Papak i Roko Rupić u 2XKMB. 

Rezultati ostalih Krkinih posada:

Četvrto mjesto: Lovre Juras u 1XJMA.

Peto mjesto: Sara Slugan u 1XKŽA; Jakov Bumbak i Filip Kendeš u 2XSM, Marko Rak u 1XKMA.

Šesto mjesto: Sara Panjkota u 1XJŽA, te Josip Cigić, Jakov Gulin, Ivan Grubišić i Mario Budimir u 4XJMB.

(Napomena: U Kupu Dalmacije zbog velikog broja posada i jednodnevnog natjecanja ne organiziraju se prednatjecanja već se svaka disciplina, ovisno o broju prijavljenih, ‘razbija’ na više grupa po najviše sedam posada u grupi. Zato je moguće imati više pobjednika u pojedinim kategorijama.)

Foto: VK Krka

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.