FOTO ‘Krkašice’ Sara Slugan i Marta Budimir brončane na jednoj od najjačih europskih juniorskih regata

Na zagrebačkom Jarunu proteklog vikenda održana je jedna od najjačih europskih juniorskih veslačkih regata ‘Croatia Open 2019.’, koja je okupila ogroman broj posada iz gotovo cijele Europe. U tako jakoj međunarodnoj konkurenciji nastupile su i članovi šibenske Krke, i to sljedeći: juniori Jerko Radovčića i Lovre Klarine u dvojcu bez kormilara, Nino Perišić u skifu, mlađi juniori Filip Gligić u skifu, te kadetkinje Sara Slugan i Marta Budimir u dvojcu na pariće i skifovima. 

Cure su bile najuspješnije. Naime, Sara i Marta osvojile su brončanu medalju u dvojcu na pariće.

Iako je ostao bez postolja, Nino Perišić potvrdio je klasu.

 – Nino je u subotu, prvog dana regate, pobijedio u svojoj skupini kvalifikacija, ali se nije uspio plasirati u A-finale u koje su se skifisti uvrštavali ovisno o postignutim vremenima u svakoj skupini. Međutim, usprkos plasmanu u B-finale Nino je opet pokazao da je nedvojbeno najbolji hrvatski mladi skifist. Nino je i jedini hrvatski veslač koji trenira scull, a u biti se priprema za rimen disciplinu. Koliko je zahtjevno prelaziti iz skifa u četverac ‘bez’ neupućeni mogu pitati braću Sinković – kaže predsjednik VK Krka Dražen Crnogaća.

Rekonvalescenti Jerko Radovčić i Lovre Klarin, također su se plasirali u B finale, a po okončanju svih utrka u dvojcima bilo je jasno da su njih dvojica trenutno treći hrvatski juniorski dvojac. 

Drugog dana natjecanja Jerko i Lovre veslali su u kombiniranoj posadi s kolegama iz Zagreba, dok je Nino sjeo u drugi četverac s kolegama iz Pule, Rijeke i Zagreba. I obje su posade izborile A finala.

U njima su Jerko, Lovre i društvo zauzeli četvrto, a Nino i ekipa peto mjesto, s tim da je razlika između osvajača medalja i petoplasirane posade bila je oko dvije sekunde.

 – Ovakvi plasmani, ali i prikazana kvaliteta veslanja obećavaju da bi Hrvatska mogla opet na međunarodnoj sceni imati respektabilan osmerac. Podsjetimo zadnju medalju na velikoj sceni u kraljevskoj disciplini za Hrvatsku je donio osmerac koji je 2013. godine nastupao na Europskom prvenstvu u Minsku. Tada je trener osmerca bio naš Milan Radečić, a štrokerski par činili su ‘Krkaši’ Jakov Bumbak i Antonio Čoga – kazao je Dražen Crnogaća, izrazivši nadu da bi se nešto slično moglo dogoditi na Europskom prvenstvu koje se krajem svibnja u njemačkom Essenu.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.