Šibenčanka živi svoj američki san

FOTO Lucija Jurković-Periša sudjelovala u povijesnom uspjehu Ohio State sveučilišta

Šibenčanka Lucija Jurković-Periša živi svoj američki san. Članica Plivačkog kluba Šibenik koja prije nekoliko je godina preselila u Sjedinjene Američke Države, sa svojim je Ohio State Universityjem ostvarila velik uspjeh osvojivši  prestižni Big Ten Championship naslov u plivanju. Bila je to šesta titula njezinog sveučilišta u povijesti, ali prva nakon 1986. godine, dakle na nju se čekalo 34 godine.

Lucija je bila važan dio tog uspjeha. Plivala je 50,100 i 200 yardi slobodno, te u tri štafete slobodnim stilom. U disciplini 50 yardi u B finalu bila je prva, na 200 yardi slobodno u A finalu osvojila je sedmo mjesto, dok je na 100 yardi slobodno osvojila peto mjesto u A finalu. U svakoj od tih disciplina nastupilo je preko 100 plivačica, a Šibenčanka je osvojenim bodovima u njima jako doprinijela ukupnom zbroju bodova za Ohio State University.

Kako smo kazali, Lucija je plivala i u tri štafete u kojima je Ohio State ostvario sjajne rezultate. Na 4×200 yardi osvojile su srebrnu medalju, na 4×50 yardi, gdje je Lucija plivala zadnju izmjenu, osvojile su zlatnu medalju i postavile novi rekord bazena u Iowi, da bi posljednjeg dana natjecanja u zadnjoj štafeti 4×100 yardi slobodno osvojile srebro i s tim rezultatom potvrdile ukupno prvo mjesto ovogodišnjeg Big Ten izdanja.

S rezultatima iz sve tri štafete Lucija i kolegice također su kvalificirale na najveće sveučilišno natjecanje u americi (NCAA), koje će se u ožujku održati u Athensu u Georgiji. Ono što ekipu s Ohia Statea posebno veseli jest da su u konačnici imali čak 200 bodova više od njihovog najvećeg protivnika, Michigan Statea.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.