FOTO: Luka Gojanović – Rakić i Frane Filip Garma u B finalu juniorskog Europskog prvenstva

Trakai u Litvi domaćin je juniroskog Europskog prvenstva u veslanju na kojem su, kako smo ranije izvijestili, zastupljene i šibenske snage. ‘Krkaši’ Luka Gojanović – Rakić i Frane Filip Garma članovi su hrvatskog osmerca, a kojeg trenira glavni Krkin trener Milan Radečić.

veslanje osmerac 8

Danas su održane kvalifikacije, a nakon kojih su naši mladići izborili nastup u sutrašnjem B finalu. Hrvatski osmerac, kojeg osim šibenskog dvojca čine Luka Smirčić, Leon Mikulić, Ivo Rebić, Hrvoje Vrdoljak, Krešimir Forjan, Marin Maletić te Tomisalv Bašić (kormilar), u prvoj je grupi zauzeo četvrto mjesto (06:14.370), iza Rumunjske, Danske i Švicarske, a ispred Mađarske. U repasažu je u konkurenciji šest posada zauzeo također četvrto mjesto (5:53,530), iza talijanskog i švicarskog osmerca (svega sekundu brži od hrvatskog), koji su tako izborili A finale, dok će se Luka, Frane i društvo sutra u B finalu boriti za plasman od 7. do 10. mjesta, a u kojem će još veslati poljska, mađarska i ukrajinska posada.

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.