FOTO Matej Krnić i Filip Matešić doveslali do zlata na Perući, Krkaši osvojili lijepu kolekciju medalja

Podno Dinare, na jezeru Peruća, u subotu je održana druga regata iz serije Mini kup Dalmacije 2018. Na veslačkom natjecanju koje prvenstveno služi za stjecanje iskustva mladih veslača, kadetkinja i kadeta, nastupila je većina veslačkih klubova iz Dalmacije, kao i prijatelji iz VK Rama iz Bosne i Hercegovine. Bili su tamo, jasno, i članovi šibenske Krke, njih ukupno 15, a kući su se vratili s lijepom kolekcijom medalja.

Na najviše postolje popeli su se Matej Krnić, koji je bio uvjerljivo najbrži mlađi kadet među veslačima razvrstanim u čak četiri skupine, a zlatom se okitio i Filip Matešić, koji je bio najbolji među starijim kadetima.

vk krka 1

Drugo mjesto osvojili su Sara Slugan (skif, mlađe kadetkinje), Filip Gligić (skif, mlađi juniori – skupina 1),  Bruno Petković (skif, mlađi juniori – skupina 3) i Denis Borna Bumbak (skif, juniori).

vk krka 3

S broncama su se kući vratili Mario Budimir i Mate Papak (dvojac na pariće, mlađi juniori), Frane Papak i Roko Rupić (dvojac na pariće, mlađi kadeti) i Marta Budimir (skif, mlađe kadetkinje). Što se tiče ostalih Krkaša, četvrto mjesto osvojili su Toni Poduriljko u skifu za mlađe kadete, te Antonio Margan u skifu za juniore, dok su Ivano Jurić i Luka Sunara bili šesti u dvojcu na pariće mlađih kadeta.

 

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.