FOTO Mirlović Zagora pobjednik pakovačkog turnira, publika guštala u utakmicama i lovačkom gulašu

Trijumfom MNK Mirlović Zagora završeno je 11. izdanje Memorijalnog malonogometnog turnira ‘Hrvatski vitez Niko Cigić’ u Pakovu Selu. Završnica je održana u subotu, pred punim tribinama i u sjajnoj atmosferi, a sve je počelo susretom za treće mjesto u kojem su se sastali MNL Lišane i MNK Rupe.

Ovi prvi bolje su otvorili utakmicu. Lišane su povele 2:0, ali vidjevši ‘da je vrag odnio šalu’ Rupe prebacuju u dvije brzine više, snažno pritišću i poravnavaju rezultat. I kada se činilo da će se dogoditi potpuni preokret, Kristijan Plazina iz kontre, 1 na 1 s golmanom, lagano šalje loptu pokraj njegove noge po sredini gola za, kasnije će se ispostaviti, zlata vrijedan gol koji donosi Lišanima pehar i medalje za treće mjesto.

pakovo 1

Kako se bližilo finale, tribine su se sve više popunjavale.  Mirlović Zagora u susret je ušla pojačana na golu dolaskom Roberta Miškovića, ali oslabljen u polju nedostatkom Marija Malade koji je s četiri pogotka do tada bio najbolji strijelac svoje momčadi, te je konkurirao za najboljeg strijelca turnira.Kod Dubrave je, pak, veliki nedostatak bilo neigranje Tonija Junakovića.

pakovo kornati

Pomalo očekivano, finale je započelo ispitivanjem snaga s jedne i druge strane. Prvo poluvrijeme je završilo 0:0, a prvi gol pao je sredinom drugog dijela, kada za Mirlović pogađa Mladen Burilović. Nakon toga Mirlović sigurno čuva svoju prednost. Tomu je možda doprinijela i duža klupa Mirlovčana s obzirom da je Dubrava u finale ušla s tek jednom zamjenom. U posljednjim minutama Dubrava se odlučuje za igru s golmanom-igračem. Međutim, takva igra ne dopušta nikakve greške dok imate loptu u posjedu i ostavlja prazan gol u slučaju gubljenja posjeda. Upravo takvu situaciju iskorištava Luka Serajlić kada sa svoje polovine pogađa prazna vrata Dubrave. Do kraja je ostalo tek toliko vremena da Dubrava zabije počasni gol nakon kojega su suci, Marko Bilušić i Stipe Bačelić, označili kraj susreta i veliko slavlje Mirlovčana.

pakovo pehari

Nakon finala, uslijedila je svečanost dodjele nagrada. Osim ekipnih priznanja, ona pojedinačna pokupili su Edi Maretić iz Nirlović Zagore za najboljeg igrača turnira, Luka Škugor iz Dubrave za najboljeg golmana iz Dubrave te Tino Junaković za najboljeg strijelca (šest golova). Nagradu za fair play dobila je ekipa Kadina Glavica.

pakovo tino junakovic

Lijepa pakovačka večer nije završila svečanom dodjelom pehara i medalja. Nastavljena je druženjem, zabavom i pjesmom ispod stoljetnih koštela pokraj samog igrališta. Već tradicionalno, domaćin je častio sve svoje goste, ovoga puta na meniju je bio lovački gulaš.

pakovo pehar prvo mjesto gradonacelnik

– Zavidan broj posjetitelja koji su večeras došli sigurno će i ovu finalnu večer, kao i mnoge dosad, pamtiti po lijepome. Organizacijski odbor se zahvaljuje svim posjetiteljima koji su pohodili Pakovo Selo tijekom cijelog turnira, svim svojim pokroviteljima, te ekipama na fair i korektnoj borbi – poručili su organizatori turnira.

Sastavi četiri prvoplasirane ekipe
MNK MIRLOVIĆ ZAGORA:
Josip Burilović, Robert Mišković, Mladen Burilović, Milan Slavica, Ante Maleš, Mario Malada, Edi Maretić, Toni Matijević, Luka Serajlić, Josip Nimac, Joško Nakić, Mate Čevanić i Josip Radić

DUBRAVA:
Luka Škugor (G), Niko Škugor, Ivan Škugor, Jure Relja, Alen Protega, Martin Vukorepa, Jakov Šeneta, Antonio Sulje, Tino Junaković, Tony Junaković, Duje Junaković

MNK LIŠANE:
Luka Nimac (G), Mario Radaš, Šime Nimac, Leon Rosić, Šime Ivandić, Ivan Mikulić, Kristijan Plazina, Antonio Lučić, Denis Šitum, Josip Zekonjić, Slaven Maračić

MNK RUPE:
Ante Dujić, Joso Dujić, Antonio Verović, Hrvoje Dugopoljac, Ante Karega, Dragan Perković, Niko Radnić, Leonard Radnić, Marko Skorić, Bruno Mandušić, Marko Mandušić, Mate Pekas

Rezultati završne večeri
ZA 3.MJESTO
MNK LIŠANE-MNK RUPE 3-2
FINALE
MNK MIRLOVIĆ ZAGORA-DUBRAVA 2-1

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.