FOTO Mladi Hrvati u finalu Europskog prvenstva! U boj za zlato će i dva Šibenčana

Francuska, Ukrajina, Španjolska, Velika Britanija, Italija. Reprezentacije su to koje su mladi hrvatski košarkaši nanizali na putu do polufinala U20 Europskog prvenstva u Njemačkoj. A sada su skinuli i domaćina, za ulazak u finale!

kosarka u20 11

Hrvatska je vodila pratički cijelu utakmicu, ali Njemačka je bila tu, disala za vratom. Činilo se kako nas čeka drama do posljednjih sekundi, ali pred kraj sureta naši su se mladići odlijepili na +8 (64:56) i na koncu upisali 69:61 pobjedu. Pobjedu vrijednu borbe za zlato, u kojoj će im suparnici biti Izraelci, koji su u drugom polufinalu razbili Francusku sa 83:57.

toni nakic 1

Dio ovog velikog uspjeha su i dva Šibenčana, Toni Nakić i Domagoj Šarić. Njih dvojica doduše nisu se upisali u listu strijelaca u polufinalu (Nakić ubilježio četiri skoka, Šarić nije ulazio u igru), ali su itekako dali svoj doprinos u dosadašnjem dijelu prvenstva, pogotovo Toni, koji je jedan od naših najboljih igrača u Njemačkoj. Domaćinima su najviše zapaprili Kalajžić (18 poena, 11 skokova) i Ljubičić (11 poena).

toni nakic 2

domagoj saric 4

Ostala je, dakle, još jedna prepreka do trona. Do zlata. Do novog velikog uspjeha hrvatske košarke i hrvatskog sporta.

(foto: Fiba)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.