FOTO: Na 12 tisuća kilometara dugom putu do Mongolije stali odati počast Draženu

Isti dan Draženov muzej posjetili su i Panagiotis Giannakis, proslavljeni grčki košarkaš i trener te Vassilis Skountis, najpoznatiji grčki košarkaški novinar

Muzejsko – memorijalni centar Dražen Petrović u Zagrebu nedavno je imao zanimljive posjetitelje. Riječ je o dvojici momaka iz Verone kojima je to bila prva stanica na 12 tisuća kilometara dugom putu do Mongolije, a na koje su krenuli, vjerovali ili ne, u staroj Fiat Pand, na koju su montirali koš! Cilj njihovog putovanja je promocija košarke te sudjelovanje na mongolskom reliju koji se održava još od 2004. godine.

muzej dp zg

Inače, isti dan Draženov muzej posjetili su i Panagiotis Giannakis, proslavljeni grčki košarkaš i trener te Vassilis Skountis, najpoznatiji grčki košarkaški novinar. Dvojac je u  muzej došao sa snimateljskom ekipom s ciljem izrade dokumentarnog filma povodom predstojećeg Eurobasketa.

Ovome dodajmo i kako bi dres Stephena Curryja, najboljeg igrača NBA lige, s kojim je osvojio ovogodišnji naslov, u muzej trebao stići do kraja ovog mjeseca.

stephen curry - drazen

Podsjetimo, priča o susretu Curryja i Dražena prije 23 godine, na All-Star vikendu u Orlandu, i obećanju koje je više od dva desetljeća kasnije dao Draženovoj majci Biserki, izazvala je veliko zanimanje u košarkaškom svijetu.

(foto: facebook)

Komentiraj

komentara
Komentari objavljeni pod određenim korisničkim imenom nisu stav uredništva ili izdavača, pa ne snosimo nikakvu odgovornost za štetu trećoj osobi.